HomeNieuwsWelzijnVoortgangsrapportage Nota Dierenwelzijn 2021-2022

Voortgangsrapportage Nota Dierenwelzijn 2021-2022

Zwaan met jongen
foto Stadspartij


Op 30 januari 2020 heeft de raad de actuele versie van de nota dierenwelzijn vastgesteld. Hierin staan de ambities die de gemeente heeft en de acties die zij uitvoert ten aanzien van dierenwelzijn. In het addendum ‘beleidsnota dierenwelzijn 2020-2024’ (150007) is toegezegd jaarlijks terug te komen bij de raad met een voortgangsrapportage van de acties die sinds de vaststelling van de nota zijn uitgezet. In deze voortgangsrapportage wordt u ook op de hoogte gebracht van de verkiezing ‘meest diervriendelijke gemeente’ van Nederland.

Nominatie diervriendelijke gemeente

In oktober 2020 werd Purmerend samen met tien andere gemeenten genomineerd voor de titel ‘meest diervriendelijke gemeente van Nederland 2020’, en stond daarmee in de top drie van Nederland. Deze verkiezing wordt georganiseerd door de Stichting DierenLot, een organisatie die zich inzet voor het voorkomen van onnodig lijden van dieren. Uiteindelijk bleef Purmerend met Zwolle en Diemen over bij de laatste drie.

Omdat het evenement ook op een later moment niet in de gewenste vorm door kon gaan, besloot de organisatie geen winnaar bekend te maken voor het jaar 2020 en de drie beste kandidaten een oorkonde uit te reiken.

Op zaterdag 6 november jl. waren de drie gemeenten uitgenodigd voor de verkiezing van 2021. Gemeente Purmerend heeft uiteindelijk een gedeelde tweede plaats behaald met de gemeente Diemen, gemeente Zwolle ontving de eerste prijs. Het college is trots op dit resultaat. Uiteraard gaan we als gemeente door met ons dierenwelzijnsbeleid en hopen de prijs volgend jaar in de wacht te slepen.

Lees HIER verder in de Nota
 

Welzijn artikelen