HomeNieuwsRuimtelijke OrdeningVoormalige locatie apotheek in Overwhere-Noord wordt vervangen door 12 appartementen

Voormalige locatie apotheek in Overwhere-Noord wordt vervangen door 12 appartementen

Impressie bouw
Afbeelding bij raadsstukken


In de Meeuwstraat in Overwhere-Noord wordt het leegstaande pand van de voormalige apotheek de Meeuw gesloopt en vervangen door een gebouw met vier bouwlagen en twaalf appartementen, met ruimte voor fietsberging en parkeerplaatsen op de begane grond en deels ondergronds. De bouw past bij de ambitie van de gemeente om extra woningen toe te voegen aan de stad.

Bestemmingsplan Meeuwstraat 2 nipt vastgesteld

Het project past niet in het bestemmingsplan van Overwhere-Noord vanwege de bouwhoogte, de bestemming voor wonen en het bouwvlak. Om de plannen wel mogelijk te maken, is het bestemmingsplan ‘Meeuwstraat 2 -2023’ opgesteld, met daarin de bestemming ‘Wonen’. De bouwhoogte wordt verhoogd naar maximaal 13 meter en het bouwvlak wordt groter. In het gebouw komen geen sociale huurwoningen, maar woningen in verschillende prijsklassen voor mensen vanaf 55 jaar. Het idee is dat mensen in deze leeftijdsgroep in Purmerend kunnen verhuizen naar een meer toekomstbestendige gelijkvloerse woning. Daarmee komt er weer ruimte beschikbaar voor jonge gezinnen en starters op de woningmarkt.

De gemeente heeft op het ontwerp vier reacties ontvangen van omwonenden, waarna onderdelen van het bestemmingsplan zijn aangepast. Het gewijzigde bestemmingsplan is met een kleine meerderheid in de raad vastgesteld.

19 stemmen vóór: Stadspartij-Beemster Polder Partij, PvdA, CDA, Ouderenpartij AOV Purmerend-Beemster
17 stemmen tegen: VVD, D66, GroenLinks, PVV, Forum voor Democratie, Leefbaar Purmerend, Gemeentebelangen Purmerend, PB21 

Ruimtelijke Ordening artikelen