HomeNieuwsRuimtelijke OrdeningVoormalig Postkantoor nog tot 2012 in gebruik

Voormalig Postkantoor nog tot 2012 in gebruik

CN2011-Postkantoor-3

Het gebouw van het voormalige postkantoor aan de Gedempte Where in Purmerend zal nog minimaal tot eind 2011 in gebruik zijn voor postsorteeractiviteiten. Dat liet de gemeente Purmerend dit voorjaar aan de Stadspartij weten.

In het voorjaar van 2008, nu ruim drie jaar geleden, werd bekend dat het gebouw van het Postkantoor verkocht zou worden. Op dit moment is postbedrijf TNT nog steeds de eigenaar. Sinds het voorjaar van 2009 zijn er voor het publiek geen activiteiten meer in het gebouw van het Postkantoor aan de Gedempte Where. Wel is het postsorteercentrum, voor zover de Stadspartij weet, nog in het gebouw aan de Gedempte Where gevestigd. Als postbezorger TNT een andere locatie voor het postsorteercentrum zou hebben gevonden en het gebouw aan de Gedempte Where zou zijn verkocht, zou het sorteercentrum verplaatst worden.

Onder voorbehoud verkocht

In september 2009 heeft de Stadspartij via de pers vernomen dat het pand ‘onder voorbehoud’ verkocht is door TNT. In september 2010 bleek uit de antwoorden op technische vragen dat TNT nog steeds eigenaar is van het voormalige postkantoor. Op dat moment sprak TNT met een projectontwikkelaar die het pand van TNT wil kopen.  De Stadspartij vroeg zich af of het pand inmiddels al is verkocht aan de desbetreffende projectontwikkelaar.

Sorteeractiviteiten

“Het gebouw van de Postkantoor aan de Gedempte Where is nog niet verkocht,” laat de gemeente Purmerend weten. “TNT en een ontwikkelaar zijn nog in onderhandeling.” In september 2010 was nog niet duidelijk waar de postsorteeractiviteiten in de toekomst plaats zouden gaan vinden. Ook was nog niet duidelijk wanneer het pand aan de Gedempte Where leeg zou komen, voor verdere ontwikkeling. Er vinden volgens de Stadspartij op dit moment nog steeds sorteeractiviteiten plaats. De Stadspartij vroeg zich daarom af wanneer het pand daadwerkelijk leeg komt. Naar nu blijkt zal dat, volgens de huidige prognose, eind 2011 zijn.

Woningbouw en dienstverlening

Voor het gebied waar het Postkantoor staat is door de gemeente een visie ontwikkeld overeenkomstig de Structuurvisie 2005 – 2020. In deze visie is het gebied aangewezen voor woningbouw in de vorm van een appartementengebouw met gemiddeld 5 bouwlagen met op de hoek Kooimanweg/Gedempte Where (bowlingcenter) een accent van 6 bouwlagen. Op de begane grond zijn dienstverlenende bedrijven toegestaan. Onder het gebouw komt een parkeergarage ten behoeve van de woningen en de dienstverlenende bedrijven.

Vooruitgang

Mochten de plannen doorgang vinden dan zou een bestemmingsplanwijziging noodzakelijk zijn. Hierover zal de gemeenteraad dan moeten beslissen. Partijen waren in september 2010 in onderling overleg over de verdere voortgang van het project. Een planning van de voortgang viel op dat moment niet te geven. De Stadspartij vroeg zich af of er nu, een half jaar later, wel vooruitgang is geboekt.

Verplaatsing tankstation Zuidewind

“De voortgang van het project is sterk afhankelijk van de overeenkomst van partijen. De gemeente kan hier weinig druk op uitoefenen,” laat de gemeente schriftelijk weten. Om dit plan mogelijk te maken is volgende gemeente de verplaatsing van het LPG-vulpunt van BP Zuidewind aan de Wagenweg noodzakelijk. “Tot op heden is dit nog niet opgelost,” aldus de gemeente.

De Stadspartij vindt het belangrijk dat de schaarse ruimte in de binnenstad goed wordt benut. Daarom moet deze locatie volgens de Stadspartij snel worden herontwikkeld. 

Reageer op dit artikel

ZIE OOK:

CN2011-Postkantoor-1

Ruimtelijke Ordening artikelen