HomeNieuwsWelzijnVoorlopig geen overkapping skeelerpiste

Voorlopig geen overkapping skeelerpiste

skeelervereniging.jpgDe skeelerpiste van de IJs- en Skeelervereniging Purmerend zal voorlopig niet overkapt worden. Een meerderheid van de gemeenteraad stemde donderdag 29 mei tegen het voorstel van de Stadspartij om de skeelerpiste te overkappen. De skeelervereniging had al eerder aangedrongen om geld vrij te maken voor de overkapping.

 

 

De gemeenteraad van Purmerend stelde afgelopen donderdag de voorjaarsbegroting, oftewel de Kadernota, vast. In de Kadernota wordt een richting gegeven voor de begroting die in november 2008 vastgesteld zal worden. In de Kadernota, die door het college van B&W is opgesteld, wordt er flink bezuinigd op de sport in Purmerend. Stadspartij P93 probeerde met diverse voorstellen de sport toch een impuls te geven.

Een van de voorstellen van de Stadspartij was het overkappen van de skeelerpiste, een langgekoesterde wens van de skeelervereniging. Met het overkappen kan de vereniging zichzelf en Purmerend landelijk en zelfs internationaal op de kaart zetten. Er kunnen grote kampioenschappen gehouden worden en de vereniging zal in ledenaantal alleen maar groeien. De skeelersport is op dit moment dan ook een van de snelstgroeiende sporten in Nederland.

Toen voorzitter Boy Cooper van de skeelervereniging kwam uitleggen aan de gemeenteraad hoe belangrijk een overkapping van hun skeelerpiste is, kwamen de leden van de vereniging hem massal op skeelers een hart onder de riem steken. Hiermee wilde de vereniging benadrukken wat een overkapping voor hen zou betekenen. Toch zag niet iedereen het nut in van het overkappen van de skeelerpiste. Het college van B&W gaf een negatief advies over het voorstel van de Stadspartij. Dit omdat het college juist de keuze had gemaakt om de komende tijd niet te investeren in sport, maar juist in de verplaatsing van theater De Purmaryn. De verplaatsing van het theater kost ruim 31 miljoen euro. Hierdoor zijn allerlei plannen op het gebied van sport naar de prullenbak verwezen. Dit is opmerkelijk, nu op landelijk niveau juist geinvesteerd wordt in sport in het kader van het tegengaan van overgewicht, het bevoerderen van de maatschappelijke binding. De coalitiepartijen CDA, VVD en PvdA stonden op zich positief tegenover het plan, maar wilden er nu nog geen geld voor uittrekken. De meeste oppositiepartijen waren wel voor. Doordat PvdA, VVD en CDA tegen de overkapping stemden, haalde het voorstel geen meerderheid in de gemeenteraad.

 

ZIE OOK:

22-05-2008 Stadspartij is voor overdekte skeelerbaan

Welzijn artikelen