HomeNieuwsVerkeer en VervoerVoorlopig geen extra buslijnen in Weidevenne

Voorlopig geen extra buslijnen in Weidevenne

arrivabussen

De nieuwbouwwijk Weidevenne krijgt voorlopig geen extra buslijnen. Dat vinden de verschillende politieke partijen in Purmerend. In het Purmerends Nieuwsblad reageerden de partijen op de stelling: “De Weidevenne moet meer buslijnen krijgen”.

Momenteel heeft Weidevenne, de grootste wijk van Purmerend, slechts twee reguliere buslijnen, bus 108 en bus 93, beide richting Amsterdam. Ter vergelijking: Purmer-Noord heeft maarliefst zes reguliere buslijnen. Toch vindt de meeste Purmerendse politieke partijen een extra buslijn in Weidevenne naar andere wijken van Purmerend niet direct nodig.

Het CDA vindt dat er voldoende openbaar vervoer is in Weidevenne. Ook de VVD is tevreden met het huidige busnet. Trots op Nederland zegt zelfs dat één buslijn voor heel Weidevenne voldoende zou zijn. Ook de PvdA vindt extra buslijnen niet echt nodig, maar vindt wel dat de frequentie wat hoger mag. Ook zijn zij voorstander van een ringlijn door de stad, alleen kost dit veel geld.

De Stadspartij wil eerst kijken of de busroutes aangepast moeten worden, voordat nieuwe lijnen worden ingesteld. GroenLinks geeft aan dat uitbreiding van het aantal buslijnen het reizen met de bus zal bevorderen en een bijdrage zal leveren aan duurzamere mobiliteit. D66 geeft aan dat het afstemmen van vraag en aanbod van het openbaar vervoer in Weidevenne tijd kost. Ouderenpartij AOV zou wel graag uitbreiding van het aantal buslijnen zien, niet alleen in Weidevenne, maar ook in de Gors-Zuid.

Reageer op dit artikel

Volg ons ook op Twitter, via: @Stadspartij

Verkeer en Vervoer artikelen