HomeNieuwsRuimtelijke OrdeningVoorbereiding werkzaamheden Koemarkt gestart

Voorbereiding werkzaamheden Koemarkt gestart

koemarkt (mei 2007).jpg
De gemeente is de voorbereiding van het vernieuwen van de Koemarkt gestart. Samen en met de combinatie Sturm-van der Veekens-MTD  vinden deze voorbereidingen plaats.
Bewoners en ondernemers worden uitgenodigd  om samen met gemeente en de combinatie vooruit te kijken als het gaat om de uitvoering.

Aan de slag in 2009
De komende maanden staan in het teken van de voorbereidingen. De feitelijke werkzaamheden nemen een groot deel van 2009 in beslag. Hierbij gaat de in het bijzonder uit naar de bereikbaarheid. Daarom wil de gemeente van bewoners en ondernemers het volgende weten:

  • Wat zijn precies uw openingstijden?
  • Op welke dagen, op welk tijdstip en op welke manier wordt uw bedrijf bevoorraad?
  • Vinden er geldtransporten plaats?
  • Op welke dagen en door wie wordt uw afval afgevoerd?

Mochten bewoners en ondernemers zelf nog andere informatie hebben die voor de voorbereiding van belang kan zijn, dan wil de gemeente die uiteraard ook graag weten. Voordat de werkzaamheden definitief starten, worden bewoners en ondernemers nog nader geïnformeerd en dan met name op welk tijdstip wat gaat gebeuren.

De Stadspartij heeft een hard hoofd in de hele operatie. Niet alleen moet de Koemarkt op de schop, ook op de Schapenmarkt zal binnenkort een nood parkeerdek geplaatst worden. Het ‘Stadje’ is nu al slecht bereikbaar, dat zal dus door deze werkzaamheden alleen nog maar toenemen. Van ondernemerszijde is over de bereikbaarheid van het ‘Stadje’ onlangs al de stormbal gehesen. Het economisch klimaat van het  ‘Stadje’ neemt zienderogen af.

De Stadspartij is er altijd voorstander van geweest eerst de ring met parkeergarages aan te leggen en dan pas de ingrijpende werkzaamheden te starten. Een soortgelijk redenering geldt ook voor wat in de wandelgang  nu de ‘Krieger rotonde’ wordt genoemd. Maar helaas kan het gemeente bestuur niet wachten, vanwege het 600 jarig feestje dat straks in 2010 op de vernieuwde Koemarkt het hoogtepunt moet vinden. "Straks feest op de Koemarkt, binnenstad ondernemers overleden", verzuchtte Stadspartij-raadslid Roald Helm al eens.

 

ZIE OOK:

16-09-2008 Purmerend kiest massaal voor ontwerp B Koemarkt

20-08-2008 Purmerenders kiezen nieuw ontwerp Koemarkt

30-06-2008 Parkeren in ‘Stadje’ door paniekerige ingrepen steeds problematischer

18-02-2008 Grote overlast Koemarkt verwacht in 2009

 

 

Ruimtelijke Ordening artikelen