HomeNieuwsVerkeer en VervoerVijf gevaarlijke Purmerendse verkeerslocaties in top 100 Stadsregio

Vijf gevaarlijke Purmerendse verkeerslocaties in top 100 Stadsregio

black spots.gif
Op basis van de lijst met gevaarlijke verkeerspunten in de Stadsregio Amsterdam is een Top 100 vastgesteld. In de top 25 zijn de meest gevaarlijke en fysiek meest omvangrijke locaties opgenomen. Voor elke gemeente binnen de Stadsregio staan binnen plaats 26 tot en met 100 in ieder geval de twee belangrijkste locaties in de lijst.
Naar aanleiding van de vraag van de heer Blokzijl van D66 kwam deze informatie beschikbaar.

In de Top 100 van slachtoffer ongevallen locaties staan voor de gemeente Purmerend een vijftal locaties, namelijk;

Plaats 3:  Gedempte Where – Hoornselaan
Plaats 35: Gorslaan – Waterlandlaan
Plaats 54: Azielaan – Laan der Continenten
Plaats 60: Edisonweg – Schakelweg
Plaats 88: Gedempte Singelgracht – Gedempte Where

Deze locaties zijn bepaald aan de hand van de ongevalcijfers van 2002-2006 in de gemeente Purmerend.

Jaarlijks wordt het verkeersveiligheidsplan van de gemeente Purmerend geëvalueerd en wordt er per jaar een actieplan opgesteld. In het actieplan 2007/2008 staan de locaties Gedempte Where-Hoornselaan en Gorslaan-Waterlandlaan. In 2008 zijn er studies uitgevoerd naar de ongevallen op deze locaties en zijn er maatregelen opgesteld om de verkeersveiligheid op deze kruispunten te verbeteren. De maatregelen zijn uitgevoerd of staan ingepland.

Kruispunt Azielaan-Laan der Continenten komt in het actieplan verkeersveiligheid 2009 te staan. Er zal een studie worden uitgevoerd in 2009, waarna de maatregelen bepaald en uitgevoerd worden om de verkeersveiligheid op dit kruispunt te verbeteren. 

Kruispunt Gedempte Singelgracht – Gedempte Where staat in de top 100 op basis van de verkeersongevallenlocaties in 2002-2006. Bij een analyse van de ongevallen in de periode 2003-2007 komt deze kruising lager in rangorde te staan. In het actieplan 2009 worden de meest urgente locaties meegenomen op basis van de laatste ongevalsgegevens. De Stadsregio werkt momenteel aan een update van deze top 100.

Verkeer en Vervoer artikelen