HomeNieuwsVerkeer en VervoerVerkeershinder op komst door groot onderhoud Wheermolenbrug

Verkeershinder op komst door groot onderhoud Wheermolenbrug

omleidingbrugWm
Op maandag 16 januari 2017 start de gemeente Purmerend met groot onderhoud aan de Wheermolenbrug. Het werk duurt zo’n 3 weken en is rond 6 februari klaar. Dit levert overlast op voor auto- en vrachtverkeer. De doorgaande route over de Churchilllaan wordt afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid.
Onderhoud aan de brug is hard nodig. De gemeente vervangt een aantal technische onderdelen en voert onderhoud uit aan de draaiende delen van de brug. Hiermee wordt de veiligheid van het gebruik van de brug gegarandeerd en wordt ook daarnaast geluidsoverlast voor omwonenden verminderd. Het blijkt namelijk dat de brug nogal wat geluid maakt als verkeer er overheen dendert.
Om het werk goed uit te kunnen voeren is het noodzakelijk dat de Wheermolenbrug 3 weken dicht gaat voor auto en vrachtverkeer. De doorgaande route over de Churchilllaan is dan niet begaanbaar en je moet dus even kiezen voor een andere route.
Bussen

Ook de bussen van EBS rijden tijdens het werk de omleidingsroute. Door de inzet van kleinere bussen gaat EBS de haltes in de Wheermolen evengoed langs. De halte aan de Van IJsendijkstraat geldt als overstapplaats, waarvandaan de normale dienstregeling verder gaat. Hou echter wel rekening met extra reistijd.

Verkeer en Vervoer artikelen