HomeNieuwsRuimtelijke OrdeningVergeten stuk IJsselmeerlaan doorn in het oog voor omwonenden

Vergeten stuk IJsselmeerlaan doorn in het oog voor omwonenden

brievenbusijselmeerlaan
De IJsselmeerlaan is algemeen bekend als deel van de oost-westroute in Purmerend en aan-en afvoerroute voor het ziekenhuis. Minder bekend is het deel van deze weg dat doodloopt tegen het Purmerbos aan. En nog minder bekend, maar wel overlast veroorzakend, is het misbruik van deze doodlopende weg door allerlei lieden die er niets te maken hebben
.

Zo wordt dit stuk weg gebruikt als stalling voor de laadbakken van de firma Beets en als sluipweg voor deze firma die zelf de betonblokken verplaatst en vaak niet terugzet. Het dient tevens als stort- en werkplaats voor de gemeente, bv afgeschraapt asfalt. De firma Oranjewoud gebruikt het als plaats voor gekapte bomen en particulieren maken er een privé stortplaats van.

Vrachtauto’s van Icova, Beets en zelfs op de kruising van de firma Logicx worden her en der geparkeerd. Bezoekers van het sportveld van De Wherevogels en aan het Purmerbos parkeren er hun auto’s. In de zomer worden er campers geparkeerd en zelfs wordt de weg gebruikt als hang- en afwerkplaats. Tot midden in de nacht worden de omwonenden gestoord door het overhevelen van asfalt van de ene in de andere vrachtwagen. Klachten leggen gemeente en politie naast zich neer.

Na vergeefs regelmatig bij gemeente en politie te hebben geklaagd zijn inwoners van de bossenbuurt, die hun dure huizen door dit alles in waarde zien dalen, het zat. De heer M. Krabbenbos, woonachtig aan het Sellingerbos, heeft hierover een brief geschreven aan de commissie Stedelijke Ontwikkeling en Beheer SOB met het verzoek een einde te maken aan deze wantoestanden.

Ooit is er sprake van geweest dit deel van de IJsselmeerlaan door te trekken in het Purmerbos en dan achter het golfterrein langs aan te sluiten op de N244. Van die plannen is niets terechtgekomen en wat rest is een verwaarloosd stuk weg, dat door jan en alleman voor alles en nog wat zonder vergunning wordt gebruikt.

Ruimtelijke Ordening artikelen