HomeNieuwsMilieuVanaf half november met pas de milieustraat op

Vanaf half november met pas de milieustraat op

milieustraatRond 13 november valt er een nieuw pasje op uw deurmat. Deze afvalpas is voor de milieustraat. Hiermee opent u vanaf half november de slagboom die daar staat.

De milieustraat van Purmerend is toegankelijk voor inwoners uit de gemeenten Purmerend, Beemster, Neck en Waterland. Ieder huishouden ontvangt daarom een afvalpas. Heeft u al een afvalpas die u gebruikt voor de (ondergrondse) afvalcontainer, dan is die ook voor toegang tot de milieustraat en ontvangt u geen nieuwe pas.

Op dit moment merken we dat ook inwoners uit andere gemeentes en bedrijven hun afval brengen. Alleen de inwoners van Purmerend, Beemster, Neck en Waterland betalen hiervoor de afvalstoffenheffing. Dit betekent dat bij meer afval, de kosten voor onze inwoners hoger worden. Daarom is besloten de toegang tot de milieustraat alleen mogelijk te maken met een pasje. Alleen particulieren mogen hier hun grof afval brengen. Bedrijven mogen geen gebruik maken van de milieustraat, zij moeten zelf voor de afvoer van hun afval zorgen.

Meer over de afvalpas voor de milieustraat leest u op afval.purmerend.nl.

Milieu artikelen