HomeNieuwsWelzijnTweede Kamer stelt vragen over Moslimproject

Tweede Kamer stelt vragen over Moslimproject

moskee (blauw dak).jpgDe VVD in de Tweede Kamer heeft kamervragen gesteld over de subsidie die het Rijk geeft aan de stichting Moslim Jongeren Purmerend (MJP). Dat meldt WebRegio op haar website. Dit project wordt door het Rijk gesubsidieerd zonder dat dit met Purmerend is overlegd. De VVD-kamerfractie vindt dat de subsidie snel ingetrokken moet worden.

 

Ook de Stadspartij zette dit jaar vraagtekens bij de subsidiering van MJP. De Stadspartij is niet tegen het project van Moslim Jongeren Purmerend, maar de lokale partij van Purmerend vindt niet dat de gemeente Purmerend er aan mee moet betalen. “Iedereen mag een initiatief nemen om zich maatschappelijk in te zetten, mits je daar niet mee in overtreding bent volgens de Nederlandse wetgeving”, zegt fractielid Mario Hegger.

Hegger vind de vragen van de VVD-kamerfractie maar overtrokken. “De VVD heeft het vaak over scheiding van kerk en staat. Volgens mij heeft dat vooral te maken met het besturen van het land door de macht weg te halen bij de kerk. Maar dat is inmiddels geschiedenis,” geeft Hegger aan. “MJP zal moeten laten zien wat zij voor elkaar krijgen en of de doelen die zij hebben gesteld gehaald worden. Het Ministerie van VROM betaalt het project en daar gaat de gemeente niet over. Je ziet dat de VVD in de Tweede Kamer stuurloos is en de wind uit de zeilen van extreem recht wilt halen.”

Moslim Jongeren Purmerend is een groepje hoogopgeleide jongeren dat de positie van de moslimjeugd wil verbeteren door te netwerken en vooroordelen tegen de islam te bestrijden. De groep-in-oprichting kreeg vorig jaar de warme steun van oud-burgemeester Leen Verbeek. Maar uiteindelijk stemde bijna de hele Purmerendse gemeenteraad (op de PvdA na) tegen subsidiëring. Het project had een te religieus karakter, vond men. Veel Purmerendse raadsleden vinden het daarom heel vreemd dat de MJP wel geld vanuit Den Haag krijgt.

ZIE OOK:

Welzijn artikelen