HomeNieuwsWelzijnTrekschuit wordt Boeddhistische tempel

Trekschuit wordt Boeddhistische tempel

boeddistischetempel
Begin 2013 heeft de gemeenteraad besloten een aantal welzijnsaccomodaties te sluiten. Ook werd besloten tot een vervroegde sluiting van de Trekschuit in het Leegwaterpark per 1 januari 2014.
In februari heeft de stichting Wat Buddhavirhara zich met een vertegenwoordiging van de Thaise Ambassade gemeld naar een passend gebouw om als Boeddhistische tempel te gaan gebruiken. Uiteindelijk is de keuze van de stichting gevallen op de Trekschuit.

De activiteiten passen binnen de bestemming van het pand zo laten B&W weten. De activiteiten die de stichting Wat Buddhavirhara daar wil gaan ondernemen vallen te vatten onder de noemer sociaal- culturele en religieuze activiteiten waaronder ook gebedsbijeenkomsten.

Sinds 2008 staat in Landsmeer de Wat Buddhavihara mini tempel. De tempel is gehuisvest in een zeecontainer, dus ruimte voor bezoekers is er nauwelijks.
De Thais boeddhistische stichting Buddhavihara in Landsmeer vestigt nu dus in Purmerend een grote meditatiehal en kleinere slaapcellen voor ongeveer 40 mensen.
In de Trekschuit wordt tevens een gebedsruimte met een groot boeddhabeeld en ’een apart woongedeelte voor de monniken’ ingericht. Dit aldus in een bericht van oud-bankier Adi Ichsan. Uit dit bericht de van Ichsan wordt overigens niet duidelijk namens wie hij dit schrijft.

We zullen in de praktijk wel zien tot welke interessante ontwikkeling deze investering van Wat Buddhavirhara leidt.

De overdracht van het pand aan de stichting vindt plaats op 9 september 2014

Welzijn artikelen