HomeNieuwsRuimtelijke OrdeningToch tijdelijke jongerenwoningen Weidevenne

Toch tijdelijke jongerenwoningen Weidevenne

tijd jongerenwoningen hoornEr zullen toch tijdelijke jongerenwoningen gebouwd in Weidevenne. Dat maakte wethouder Engels afgelopen week bekend aan de gemeenteraad van Purmerend. Woningcorporatie Intermaris-Hoeksteen zal 30 woningen neerzetten tussen verzorgingstehuis Zuidland en winkelcentrum Weidevenne, die nog dit jaar opgeleverd zullen worden.

Eind 2008 gaf de wethouder nog aan dat het Intermaris-Hoeksteen niet gelukt was om tijdelijke jongerenwoningen op de Kop van West in Weidevenne neer te zetten. Een deel van de gemeenteraad verloor op dat moment het vertrouwen in de woningcorporatie. Intermaris-Hoeksteen geeft in een verklaring aan dit keer minder ambitieus te zijn geweest in het ontwikkelen van een concept voor tijdelijke woningen dan de vorige keer. Omdat de markt wel klaar is om dit type woningen neer te zetten, zal dit plan een veel grotere kans van slagen hebben.

In Weidevenne zijn bewust locaties vrijgehouden voor dit soort activiteiten. De komende vijf jaar zal de locatie geschikt zijn voor de tijdelijke woningen. Daarna zal gekeken worden of de woningen blijven staan, of dat op die locatie iets anders zal worden gebouwd. Voor welke doelgroep de woningen geschikt zullen zijn is nog niet duidelijk. Bij het vorige project waren de woningen bedoeld voor starters tussen de 18 en 30 jaar.

De komende tijd zal de gemeente zich bezig gaan houden met het sluiten van de overeenkomst, het bouwrijp maken van de grond en het verlenen van de bouwvergunning. Het bestemmingsplan zal niet hoeven worden aangepast. Een informatieavond over de woningen zal gehouden worden op maandag 25 mei om 19:30 op basisschool De Kraal aan de Zambezilaan.

ZIE OOK:

 

Ruimtelijke Ordening artikelen