HomeNieuwsWelzijnTijdelijke sporthal De Koog noodzakelijk

Tijdelijke sporthal De Koog noodzakelijk

Foto Stadspartij-BPP


De gemeenteraad heeft op 25 januari besloten een tijdelijke sporthal te bouwen op De Koog. De raad stelt hiertoe geld beschikbaar voor de bouw van een tijdelijke sporthal op De Koog voor het nieuwe schooljaar 2024/2025. Hiervoor wordt een deel van de reservering voor twee extra gymzalen voor de Purmerendse Scholen Groep gebruikt.

In de afgelopen periode is de gemeente met het voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs en H20 Esports Campus in gesprek geweest over het gebrek aan capaciteit voor bewegingsonderwijs. De H20 Esports Campus blijkt steeds populairder voor evenementen, waardoor de gymzalen aan Spinnekop 3 te weinig beschikbaar zijn. De bouw van de nieuwe sporthal De Karekiet heeft door corona en door de plannen naar een grotere omvang vertraging opgelopen. Omdat het nog een paar jaar duurt tot de nieuwe sporthal De Karekiet kan worden gebruikt, is er voor het voortgezet onderwijs een onhoudbare situatie ontstaan, die om een oplossing vraagt in de vorm van een tijdelijke sporthal.

Definitieve locatie wordt nog gezocht

De tijdelijke sporthal wordt gebouwd met behulp van het koppelen of stapelen van modules. Een dergelijke functionele sporthal wordt op maat gemaakt en valt bijna niet van een traditionele sporthal te onderscheiden. De hal is verplaatsbaar en daardoor naderhand ook ergens anders in te zetten. De sporthal krijgt twee zaaldelen en is vooral bedoeld voor het voortgezet onderwijs. Sportverenigingen en de buitenschoolse opvang kunnen er ook gebruik van maken. De definitieve locatie voor de tijdelijke sporthal in De Koog wordt nog onderzocht. De raad benadrukte hierbij het kostenaspect belangrijk te vinden.

 Er zijn twee locaties in beeld op De Koog voor de realisatie van de sporthal. De ene locatie maakt gebruik van het terrein van handbalvereniging Vido, de andere locatie ligt naast de velden van voetbalvereniging Purmersteijn.

Beide locaties zijn in principe geschikt hiervoor, maar voor de inpassing zijn nog enkele gesprekken en onderzoeken (zoals naar de nutsaansluitingen) nodig. Er zit een kostenverschil in die te maken heeft met de bodemgesteldheid. Het college zal op basis van de gesprekken met partijen hier een keuze in maken.

24 stemmen vóór: Stadspartij-Beemster Polder Partij, PvdA, CDA, Ouderenpartij AOV Purmerend-Beemster, GroenLinks, Leefbaar Purmerend, Gemeentebelangen Purmerend
10 stemmen tegen: VVD, D66, PVV, Forum voor Democratie, PB21

Welzijn artikelen