HomeNieuwsMilieuThuiswerken toegenomen, fileproblematiek blijft

Thuiswerken toegenomen, fileproblematiek blijft

thuiswerken
Het aandeel thuis- of telewerkers is tussen 2008 en 2012 toegenomen van 27 tot 32%. Dit blijkt uit onderzoek van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) dat onlangs is gepubliceerd. Een derde van de werknemers werkt dus inmiddels binnen kantoortijden thuis of op een andere plek dan kantoor. Daarmee mijden ze ook de spits.

Het onderzoek zegt wel dat hooggespannen verwachtingen van het effect van het nieuwe werken op de fileproblematiek niet uitgekomen zijn, mede omdat de meeste mensen maximaal 1 tot 2 dagen per week willen thuiswerken. Dat neemt niet weg dat er nog een enorm potentieel ligt (68%) voor meer thuis of elders werken, met positieve effecten op het woon-werkverkeer.

Het onderzoek zegt verder dat de bekendheid van organisaties met de voor- en nadelen van flexibel werken te wensen overlaat. En dat er een duidelijke taak ligt voor meer bewustwording en kennisoverdracht. Met haar campagnes om flexibel reizen en werken te stimuleren, helpt Natuur & Milieu werknemers en werkgevers om vaste patronen te doorbreken en de werkcultuur te veranderen: van controle naar heldere resultaatafspraken. Flexibiliteit en vrijheid zijn hierbij de sleutelwoorden. Een nieuwe campagne voor flexibel reizen is in de maak!

Milieu artikelen