HomeNieuwsVerkeer en VervoerTe veel te zware vrachtwagens op brug in A7 bij Purmerend

Te veel te zware vrachtwagens op brug in A7 bij Purmerend

Foto Stadspartij-BPP


Uit meetgegevens op de brug en handhaving door de politie blijkt dat er dagelijks te veel te zware vrachtwagens over de brug in de snelweg A7 bij Purmerend rijden. Dit ondanks dat er een gewichtsbeperking van 25 ton op de brug van kracht is.

De gewichtsbeperking is ingesteld omdat de steunpunten van de brug niet sterk genoeg meer zijn om het gewicht van zwaar verkeer, zoals grote vrachtwagens, te dragen. De brug wordt daarom tot 1 september 2024 versterkt met wapeningsstaal.

Honderden te zware vrachtwagens

Voorafgaand aan de werkzaamheden zijn sensoren geplaatst die meten hoe zwaar het verkeer is dat over de brug rijdt. Uit de meetgegevens blijkt dat er dagelijks honderden te zware vrachtwagens over de brug rijden. Handhaving en het uitdelen van bekeuringen door de politie en een oproep van Transport en Logistiek Nederland (TLN) aan al haar leden heeft nog niet geleid tot het gewenste resultaat.

Als de situatie op de brug, ondanks de oproep en de verstevigde handhaving door de politie, niet snel verbetert is een volgende maatregel het instellen van een verdere gewichtsbeperking of een algeheel vrachtwagenverbod.

Meer informatie versterking brug Purmerend

Meer informatie over het versterken van de brug is te vinden op de projectpagina A7: versterking brug Purmerend.

Verkeer en Vervoer artikelen