HomeNieuwsWelzijnStichting Mee Doen wint het Lokaal Compliment 2021

Stichting Mee Doen wint het Lokaal Compliment 2021

Maria Deen (oprichter stichting): ‘doel mensen meer bij de samenleving betrekken’

MariaDeen
Maria Deen (midden)

Op vrijdag 17 december kregen de vrijwilligers van Stichting Mee Doen het Lokaal Compliment uitgereikt uit handen van wethouder Harry Rotgans. 

De uitreiking vond plaats in Pop en Cultuurpodium P3 in Purmerend. Deze jaarlijks terugkerende prijs van € 1.000 wordt door de gemeente uitgereikt aan een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor de samenleving in Purmerend en Beemster. Ook de tweede prijs van € 500, die ter beschikking was gesteld door Rabobank, werd deze middag uitgereikt.

Maria Deen richtte Stichting Mee Doen op met als doel om mensen te laten zien dat je met een positieve instelling veel meer plezier in het leven kunt hebben. Samen met de vrijwilligers zet zij zich iedere dag in voor de mensen om haar heen, met name voor senioren, mensen met een beperking, mantelzorgers en mensen met een kleine beurs. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd, maar Maria vindt het vooral belangrijk om mensen gezelligheid of een luisterend oor te bieden. Het doel van deze organisatie is dan ook om de mensen meer bij de samenleving te betrekken. Een hele mooie ambitie!

Tweede prijs voor Welzijn Wonen Plus

De tweede prijs van € 500, die door het Coöperatiefonds van Rabobank Waterland en Omstreken werd aangeboden, is voor Welzijn Wonen Plus. Deze organisatie brengt mensen samen die iets voor elkaar kunnen betekenen. Dit kan van alles zijn, zoals tuinieren, boodschappen doen, een stukje wandelen of gewoon een kopje koffie drinken. De 220 vrijwilligers doen er alles aan om ervoor te zorgen dat ouderen en gehandicapten zich minder eenzaam voelen en de passende hulp ontvangen die nodig is om langer thuis te kunnen blijven wonen.

Vrijwilligers maken het verschil

Met het Lokaal Compliment wil de gemeente laten zien dat zij blij is met alle vrijwilligers die zich inzetten voor de mensen in Purmerend en Beemster. ‘’Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde. Helemaal in deze tijd is het extra belangrijk om elkaar op te zoeken en te helpen waar dat kan. Vandaar ook het thema ‘Ontmoeten en verbinden’’, zegt wethouder Rotgans. Rob de Neve (Rabobank) stemt in en vult aan: ‘’Deze initiatieven kunnen voor veel mensen net dat verschil maken. Dit kunnen wij alleen maar aanmoedigen. Vandaar dat wij het belangrijk vinden om deze organisaties en initiatieven een podium te geven en in het zonnetje te zetten.’’

Er zijn 38 organisaties voorgedragen voor een compliment. Uit alle inzendingen heeft de jury tien organisaties genomineerd. De overige acht organisaties ontvangen een aanmoedigingsprijs met een geldwaarde van € 250,- van de gemeente. Deze acht organisaties zijn: Bewonerscommissie Het Trefpunt, Bij Moeders, Scouting Lamoraal van Egmond, Cripplex entertainment, Hospice in vrijheid, Stichting Wij Allemaal, De Zonnebloem en FC Purmerend.

De jury bestond uit wethouder Harry Rotgans en Rob de Neve, Manager Wonen Kring Noord-Holland Noord bij Rabobank. De winnaar van het Lokaal Compliment 2021 is bekend gemaakt op 17 december in Pop en Cultuurpodium P3. De uitreiking was vanwege de coronamaatregelen met alleen vertegenwoordigers van de winnende organisaties en was daarom ook online te volgen.

 

Welzijn artikelen