HomeNieuwsWelzijnStelling Purmerends Nieuwsblad: Het pand aan de Kerkstraat 20 moet beschikbaar komen...

Stelling Purmerends Nieuwsblad: Het pand aan de Kerkstraat 20 moet beschikbaar komen voor jongerensociëteit De Duiventil

duiventilnieuw
Raadslid Bert Meulenberg van de Stadspartij reageert er op.

‘Het huisvesting probleem voor “De Duiventil” speelt al jaren. De gemeente wil het pand aan de Kerkstraat 20 om strategische redenen (toekomstige uitbreiding Purmaryn) aankopen.
De Stadspartij vind dat de Duiventil hier voor een periode van minimaal 10 jaar gehuisvest moet kunnen worden. Nieuwbouwplannen voor de Duiventil komen hierbij dan te vervallen.
Een goede zaak als er een bestaand leegstaand pand kan worden benut wat ook nog, naar wens van de sociëteit, in de binnenstad is gesitueerd.’

Toelichting
Met een memo informeerde wethouder Roald Helm op 6 mei de gemeenteraad.
Roald Helm geeft aan in deze memo dat er een B&W advies in voorbereiding is rondom de aankoop van een pand in het stadscentrum, Kerkstraat 20 (voormalig Kapadokya), dat erg interessant is voor de herhuisvesting van de Duiventil. Hierover zijn gesprekken gevoerd met een bestuurslid van de jongerensociëteit.Men is enthousiast over dit pand mits zij hier minimaal 10 jaar kunnen worden gehuisvest en de jaarlijkse huur voor hen betaalbaar is.

Zodra dit B&W advies over de aankoop van het pand en de voorwaarden voor de Duiventil is behandeld, wordt de raad over de uitkomsten geïnformeerd. Het ziet er dus hoopvol uit voor De Duiventil.

 

Welzijn artikelen