HomeNieuwsRuimtelijke OrdeningStart meer en betaalbare woningen voor jongeren en starters Kop van West

Start meer en betaalbare woningen voor jongeren en starters Kop van West

KVWIntermaris
De gezinssamenstelling in Nederland verandert. Het aantal één- en tweepersoonshuishoudens neemt toe. Het vinden van een geschikte betaalbare woning voor deze doelgroep, waaronder jongeren en starters, is een uitdaging. Met de bouw van 66 kleinere sociale huurappartementen in Kop West spelen gemeente Purmerend en woningcorporatie Intermaris in op deze ontwikkelingen.
Betaalbare woning voor kleine huishoudens
Bouwbedrijf Noordersluis startte verleden week met de heiwerkzaamheden voor de bouw van het appartementencomplex. Er komen studio’s en twee- en driekamerappartementen. Intermaris reserveert 29 van de woningen specifiek voor jongeren uit Purmerend tot 26 jaar. De overige woningen zijn geschikt voor starters en één- en tweepersoonshuishoudens. Er is veel vraag naar betaalbare woningen voor kleinere huishoudens. De kleinere woningen vormen dan ook een waardevolle aanvulling op het woningaanbod in Purmerend.
Gunstige ligging en comfortabel wonen
Kop West wordt een nieuwe stukje stad in Purmerend. Het is de laatste uitbreidingslocatie van Weidevenne dat ten westen van het centrum van Purmerend ligt. Voorzieningen zoals winkels, een theater en horecaplein de Koemarkt liggen op fietsafstand. De ligging nabij het centrum en de ontsluiting van de A7 maken de locatie uitermate geschikt voor jongeren en starters. Kavel G ligt aan de westrand van Kop West. Aan de west- en zuidkant grenst het aan de nieuwe singel.
Architect ARCOM maakte een gebouwontwerp waar onze huurders prettig kunnen wonen. De robuuste buitenzijde van het gebouw zorgt voor geluidswering van de snelweg, terwijl de binnenkant ruimte biedt voor toegankelijkheid. Doordat de parkeergelegenheid onder de woningen is gesitueerd, biedt de kavel voldoende ruimte voor een openbare tuin waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Hiermee ontstaat een prettig woon- en leefklimaat.
Belangstellenden
Belangstellenden voor deze appartementen kunnen zich inschrijven via Woonmatch Waterland op www.woonmatchwaterland.nl. Eind 2018 worden de woningen gepubliceerd en is er meer informatie beschikbaar over de woningen en huurprijzen. De oplevering van het nieuwbouwcomplex is gepland in het voorjaar van 2019.

foto: Intermaris

Ruimtelijke Ordening artikelen