HomeNieuwsVerkeer en VervoerStadsregio gaat voor titel Fietsregio 2016, Purmerend voor fietsstad 2016

Stadsregio gaat voor titel Fietsregio 2016, Purmerend voor fietsstad 2016


De Stadsregio Amsterdam heeft zich kandidaat gesteld voor de titel Fietsregio 2016. Purmerend is kandidaat voor fietsstad 2016

Nergens ter wereld wordt zo veel gefietst als in Amsterdam. En ook in de regio rond de hoofdstad worden meer en meer kilometers per fiets afgelegd. Om de fiets nog populairder en verkeersveiliger te maken wordt de lat steeds hoger gelegd.

Op 16 juni 2015 heeft de Regioraad van de Stadsregio de Investeringsagenda Fiets vastgesteld. Er wordt  de komende tien jaar 200 miljoen euro per jaar in fietsinfrastructuur geïnvesteerd voor fietsparkeermogelijkheden en verkeersveiligheid voor fietsers in onze gemeenten. Maar ook is er meer aandacht voor het verkrijgen van nieuwe inzichten in fietsers en fietsstromen, onder andere door mee te doen met de Fiets Telweek.

Purmerend kandidaat voor Fietsstad 2016
Het is voor het eerst dat regio’s in aanmerking kunnen komen voor deze titel. De aanmelding van de Stadsregio voor Fietsregio 2016 gaat samen met de kandidaatstelling van Purmerend voor Fietsstad 2016. De Stadsregio ondersteunt de kandidatuur van Purmerend van harte. Purmerend is een goed voorbeeld van hoe een gemeente met goed en consequent uitgevoerd fietsbeleid veel kan bereiken. En natuurlijk heeft de Stadsregio samen met Purmerend mooie projecten mogen realiseren die het fietsen in onze regio een stuk aangenamer maken. Op 13 oktober wordt tijdens het Symposium Bikenomics de prijs voor Fietsregio 2016 uitgereikt en de vijf genomineerden voor Fietsstad 2016 bekend gemaakt.

Verkeer en Vervoer artikelen