HomeNieuwsRuimtelijke OrdeningStadspartij wil snelle aanpak hoog groen op kruispunten

Stadspartij wil snelle aanpak hoog groen op kruispunten

Tekstbord-groene-stad

Het openbaar groen dient regelmatig onderhouden of vervangen te worden door laaggroeiend groen, vooral daar waar het groen voor belemmeringen gaat zorgen op voetpaden, wegen en bij kruispunten. Dat vindt lijsttrekker Mario Hegger van de Stadspartij.

Nu komt het vaak voor dat een kruispunt onoverzichtelijk is door hoge struiken. “Dit kan tot gevaarlijke verkeerssituaties leiden. Wijkmanagers en gemeentelijke handhavers moeten hun verantwoordelijkheid nemen voor de aanpak van het overhangend groen van particulieren in de wijk,” vindt Hegger.

De Stadspartij vindt het belangrijk om buurtbewoners te betrekken bij het groenonderhoud. “Er moeten budgetten komen voor eigen, groene ideeën en initiatieven van bewoners. Daarnaast moet de gemeente buurtbewoners de mogelijkheid bieden om, samen met een erkende of gediplomeerde hovenier, zelf de aanleg en het onderhoud van het openbaar groen te verzorgen. Onkruidbestrijding moet bovendien op een milieuvriendelijke manier gebeuren.

 

Lees meer over het onderhoud van de openbare ruimte en het groen in het hoofdstuk ‘wonen’ in het verkiezingsprogramma 2014 van de Stadspartij.

Ruimtelijke Ordening artikelen