HomeNieuwsRuimtelijke OrdeningStadspartij wil meer woningen voor jongeren en studenten

Stadspartij wil meer woningen voor jongeren en studenten

tijd-jongerenwoningen-hoorn

“Er moet meer jongerenhuisvesting komen zodat de jongeren hier blijven wonen en studeren in Amsterdam.” Dat zegt fractievoorzitter Mario Hegger van de Stadspartij.  “Op dit moment is de wachttijd voor jongeren 8 jaar. Voor veel jongeren is dat te laat en vertrekken naar elders waar zij gaan studeren.”

“Purmerend is opgezet voor de jonge gezinnen als groeigemeente. Er zijn daardoor veel vier-kamerwoningen gebouwd in de goedkope sector. Op dit moment hebben de woningcorporaties moeite om hun woningbestand aan te passen aan deze tijd. Op dit moment wordt er vanuit de gemeente een nieuwe woonvisie ontwikkeld, waarbij doelgroepen een belangrijke plaats zullen krijgen. Jongerenhuisvesting is daar een van.”

8 jaar wachttijd

Op dit moment is de wachttijd voor jongeren in Purmerend 8 jaar. “Dit houdt in dat de jongeren zich met 18 jaar kunnen gaan inschrijven en dat zij 25 jaar zijn als zij een zelfstandige woning aangeboden krijgen. Voor veel jongeren is dat te laat en ze vertrekken naar elders waar zij gaan studeren. De Stadspartij vindt het van groot belang om de jongeren die hier zijn  opgegroeid ook vast te houden in Purmerend. Dat kan alleen als de voorzieningen toereikend zijn. Er moet meer jongerenhuisvesting komen zodat de jongeren hier blijven wonen en in Amsterdam studeren.”

Vergrijzing

“Als er genoeg woningen zijn mogen de Amsterdamse studenten ook naar Purmerend komen. Op dit moment is de balans in de regio scheefgegroeid door de lange woonduur van ouderen die naar Purmerend komen omdat zij in Amsterdam geen geschikte woning kunnen krijgen. Dat is één van de redenen dat Purmerend erg hard aan het vergrijzen is.  Huisvesting van jongeren is dus van groot belang. Ook voor de economische groei van Purmerend is het  belangrijk dat de stad jong en vitaal kan blijven.”

Voorzieningen

“Vanuit Amsterdam zie je dat ook jongere stellen naar Purmerend komen om een huis te kopen. Later zie je ze weer vetrekken, omdat zij een duurdere woning kunnen betalen die in Purmerend niet voorradig is. Ook gaan er weer jongeren naar Amsterdam vanwege het voorzieningenniveau. Kortom, Purmerend moet nu gaan zorgen dat de stad qua woningen en voorzieningen een stad wordt waar jongeren graag blijven wonen en kunnen doorgroeien. Dus meer woningen voor jongeren.”

ZIE OOK:

 

Reageer op dit artikel

Volg ons ook op Twitter, via: @Stadspartij

Ruimtelijke Ordening artikelen