HomeNieuwsWelzijnStadspartij wil Luilakfeest in Leeghwaterpark houden

Stadspartij wil Luilakfeest in Leeghwaterpark houden

mario hegger.jpgDe Stadspartij wil dat het jaarlijks terugkerende Luilakfeest in de Leeghwaterpark blijft. Dat laat Mario Hegger (Stadspartij) deze week aan Purmerend Weblog weten. Het Luilak Dance Event vindt ook dit jaar weer plaats in het park in de nacht van vrijdag op zaterdag vóór Pinksteren, op vrijdag 29 mei.

Hieronder is de volledige reactie van Mario Hegger te lezen.

 

"De Stadspartij is voorstander van activiteiten voor de jeugd in de luilaknacht tot de vroege ochtend in Purmerend. En wel om de volgende reden: Luilakviering is voor de jeugd een waar feest om vroeg op te staan en dan veel lawaaimakend door de straten van Purmerend te gaan. Tot ergernis van velen gaat dit ook gepaard met het plegen van vernielingen brandstichting en andere wanordelijkheden. Hierdoor leden tot enkele jaren terug particulieren, bedrijven als gemeente veel schade. Om juist in de luilaknacht de jeugd een plaats te geven waar het leuk is om naar toe te gaan en het toch met luilaknacht te maken heeft, is er gekozen om in het Leeghwaterpark een feesttent neer te zetten waar verschillende soorten van muziek kan worden gedraaid. De jongeren organiseren dit met welzijnsorganisatie Clup. Na de eerste editie van Luilak Dance Event (LDE) bleek dat het een groot succes was. Door de laagdrempeligheid (gratis toegang) bleek dat het in de overige wijken rustig is gebleven. De politie spreekt sinds LDE van rustige luilakviering in Purmerend.

De Stadspartij is groot voorstander om het LDE in het Leeghwaterpark te behouden. Het gaat om de sfeer van Luilak en dat moet in de openlucht plaatsvinden. Als het in poppodium P3 wordt gehouden, is het gevoel van ‘buiten luilak vieren’ weg en wordt het organiseren bij de jongeren weggenomen. Dan komt het neer op een feest dat ieder weekend in P3 wordt georganiseerd en het gaat er juist om dat het Luilak is. Als de jongeren het niet meer in het park kunnen vieren, verspreiden ze zich door heel Purmerend en krijg je de verveling weer terug.

De Stadspartij is zich bewust dat de omwonenden daar zeker overlast van ondervinden. De tent is tegenwoordig niet meer de tent van katoen, maar van materiaal waardoor het geluid een stuk wordt gedempt. Ook de datum van het LDE is bekend, waardoor bewoners die er direct last van hebben maatregelen kunnen nemen. Voor het algemeen belang en in het bijzonder voor de jongeren kan het niet anders dan dat een kleine groep er hinder van zal ondervinden maar dat kan dan niet anders."

ZIE OOK:

03-02-2007 Luilakfeest blijft in Leeghwaterpark

Welzijn artikelen