HomeNieuwsWelzijnStadspartij wil harde aanpak van dierenmishandeling

Stadspartij wil harde aanpak van dierenmishandeling

Hond-ogen

De Stadspartij vindt dat dierenmishandeling in Purmerend in de toekomst harder moet worden aangepakt. Dat laat lijsttrekker Mario Hegger van de Stadspartij weten.

Het moet bovendien veelplegers van dierenmishandeling verboden worden om nog dieren te kunnen houden, vindt Hegger. “Door als gemeente goed samen te werken met de politie, de Dierenbescherming, dierenartsen en het Dierenopvangcentrum is het de bedoeling om zo snel mogelijk op meldingen van dierenmishandeling te reageren. De gemeente kan hierbij het meldpunt zijn.”

Verder moet er goede opvang zijn voor alle diersoorten die gewond zijn of die op straat zwerven, vindt de Stadspartij. Verwilderde katten moeten worden gevangen en gecastreerd of gesteriliseerd worden. Hier moet duidelijke voorlichting over gegeven worden. De dierenambulance en het Dierenopvangcentrum (DOC) moeten voldoende middelen hebben om deze taken goed uit te kunnen voeren. Dierenasiels en dierenambulances moeten bovendien ondersteund worden bij hun plannen voor professionalisering.

Plezierjacht

Het jagen voor plezier in Purmerend moet verboden blijven, vindt de Stadspartij. De gemeente Purmerend dient zijn gronden niet verpachten aan jagers. Ook moet de gemeente Purmerend geen circussen in de gemeente meer toelaten die met wilde dieren werken. Ook vogelshows met roofvogels die in gevangenschap leven dienen volgens de Stadspartij uit de stad te worden geweerd.

Welzijn artikelen