HomeNieuwsVerkeer en VervoerStadspartij wil goedkoper betaald parkeren bij bowlingcenter

Stadspartij wil goedkoper betaald parkeren bij bowlingcenter

bbpark2

De Stadspartij wil dat het tarief voor betaald parkeren bij het bowlingcenter aan de Purmersteenweg goedkoper wordt. Dat laat de fractie van  de Stadspartij in een reactie aan het Purmerends Nieuwsblad weten.

Sinds 1 februari 2011 is het parkeren tegenover het stadhuis niet meer gratis. Parkeren kost hier twee euro per uur. Het gevolg is dat het parkeerterrein nagenoeg leeg is. “Voor de Stadspartij mag het tarief dan ook snel omlaag,” laat raadslid Bert Meulenberg van de Stadspartij weten.

De Stadspartij heeft voor de behandeling van de gemeentelijke voorjaarsbegroting, de kadernota, vragen gesteld aan het college van B&W over toekomstige te hanteren tarieven. De Stadspartij is dan ook voorstander van het instellen van een dagtarief. “In Hoorn wordt dit systeem al jarenlang met succes gehanteerd,” zegt Stadspartij-raadslid Bert Meulenberg. “Bij een dagtarief van bijvoorbeeld 3 euro kunnen bezoekers van de binnenstad zonder tijdsdruk winkelen of een bezoek brengen aan een horecagelegenheid. Ook voor werknemers en bezoekers aan omliggende bedrijven moet een aanvaardbaar dagtarief de belemmering om op deze parkeerplaats te parkeren wegnemen. Kortom, er moet iets gebeuren aan het huidige tarief zodat de parkeerplaats weer aantrekkelijk wordt.”

Reageer op dit artikel

ZIE OOK:

Verkeer en Vervoer artikelen