HomeNieuwsPartij NieuwsStadspartij wil coalitie met D66, VVD, AOV en CDA

Stadspartij wil coalitie met D66, VVD, AOV en CDA

raadszaal
De Stadspartij zal de coalitieonderhandelingen voortzetten met D66, VVD, AOV en CDA. De fracties van Leefbaar Purmerend en PvdA zijn in de tweede onderhandelingsronde afgevallen. De komende weken zullen Stadspartij, D66, VVD, AOV en CDA praten over een coalitieprogramma voor de komende vier jaar en over een verdeling van de portefeuilles over de vijf wethouders.

Ouderenpartij AOV heeft, op verzoek van de Stadspartij, alsnog te kennen gegeven deel te nemen aan de verdere coalitieonderhandelingen, zonder een wethouder te leveren. De Stadspartij vindt dat deze coalitie het meest recht doet aan de verkiezingsuitslag van 19 maart jl. “We vinden het belangrijk om een coalitie te vormen die slagvaardig is voor de stad. Bovendien kunnen deze partijen in het college een team vormen dat voor bestuurskracht zal zorgen,” zegt Mario Hegger van de Stadspartij.

De Stadspartij wil dat Purmerend een goed sociaal beleid blijft houden. Tevens wil de Stadspartij dat de economische ontwikkelingen in de stad worden verbeterd. Daarom is een juiste balans tussen partijen belangrijk. Om dit te bereiken is het noodzakelijk dat de wethouders in het college van B&W een goed team kunnen vormen.

De komende weken zullen de vijf partijen de verkiezingsprogramma’s naast elkaar leggen om een coalitieakkoord samen te stellen. De verwachting is dat begin mei de coalitiebesprekingen afgerond zijn en de wethouders geïnstalleerd kunnen worden.

ZIE OOK:

Partijnieuws artikelen