HomeNieuwsMilieuStadspartij steunt ‘Nacht van de Nacht’

Stadspartij steunt ‘Nacht van de Nacht’

LogoNachtVanDeNacht

De Stadspartij steunt het gemeentelijke initiatief om mee te doen met de Nacht van de Nacht op zaterdag 29 oktober a.s. Tijdens de nacht van zaterdag op zondag zal bij alle gemeentelijke gebouwen het licht uit gedaan worden. Dit om mensen bewust te maken van lichtvervuiling.

Met de actie ‘Nacht van de Nacht’ worden mensen bewust van de mogelijkheden om lichtvervuiling terug te dringen. Nederland behoort tot de landen met de meeste lichtvervuiling. In 2010 namen al rond de 25.000 mensen in heel Nederland deel aan de Nacht van de Nacht.

Ontregeld

Duisternis is een van de belangrijkste kwaliteiten van het buitengebied, net als stilte en ruimte. Lichtvervuiling verstoort de beleving van het nachtelijke landschap en van de natuur. De natuur en de mens kunnen ook ontregeld raken door het teveel aan licht. Veel mensen ergeren zich aan lichtbronnen.

Gevaarlijke plekken

Meedoen met de Nacht van de Nacht is een idee van GroenLinks. Met een motie die door de hele gemeenteraad werd gesteund doet nu ook de gemeente Purmerend mee met dit initiatief. De Stadspartij benadrukte dat de actie niet mag leiden tot gevaarlijke plekken in de stad door de duisternis.

 

Kijk ook op: http://www.laathetdonkerdonker.nl/

Milieu artikelen