HomeNieuwsVerkeer en VervoerStadspartij Purmerend tegen miljoeneninvesteringen binnenstad

Stadspartij Purmerend tegen miljoeneninvesteringen binnenstad

nieuwstraat2011

De Stadspartij Purmerend zal het absurde plan van de gemeente om miljoenen euro’s uit te geven aan het mooi maken van straten en wegen in de binnenstad niet steunen.
Een aanpassing van het wegennet is nodig om het veranderen van één- naar tweerichtingsverkeer weer veilig mogelijk te maken. De gemeente wil dit doen door tegelijkertijd de straten en wegen in de binnenstad te verfraaien. Fractievoorzitter Mario Hegger stelt dat de Stadspartij liever ziet dat dit geld besteed wordt aan plekken in de stad die echt gevaarlijk zijn. Het terugbrengen van het tweerichtingsverkeer kan ook op een veilige, nette en soberder manier plaatsvinden.

De Stadspartij vindt dat het in tijden van bezuinigingen niet past om als gemeente 4,5 miljoen euro uit te geven aan de verfraaiende herinrichting van de binnenstad. De partij begrijpt de groeiende weerstand van burgers hierover heel goed. In oktober sprak Ernst Ankersmit namens de Stadspartij onomwonden de mening van de Stadspartij hieromtrent al uit. Er is helemaal geen verkeersprobleem in de binnenstad, zo stelde hij. Zeker niet als je ook nog eens in ogenschouw neemt dat de meest intensieve verkeersweg 14 dagen in het jaar wordt gesloten om er de kermis op plaats te kunnen laten vinden.
 
De Stadspartij steunt daarom een voorstel om de inwoners van Purmerend te raadplegen hoe de herinrichting van de binnenstad eruit moet gaan zien. Deze week kwam de PvdA met het idee om, gelijk met de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart 2014, Purmerenders te raadplegen over de herinrichting.
Hegger reageert positief op het plan van de PvdA om de inwoners van Purmerend te raadplegen of zij dit nu wel of niet een goed plan vinden, maar is tegelijkertijd sceptisch. “Juist de PvdA is niet altijd duidelijk over de herinrichting van de binnenstad. Om nog maar te zwijgen over het referendumstandpunt van de PvdA. In 2007 vond de PvdA een referendumverordening, nota bene tegen hun landelijk beleid in, niet echt nodig. Het lijkt er dus veel op dat de PvdA alleen een referendum wil als het de partij uitkomt. Maar goed als het niet gaat zoals het moet dan maar zoals het gaat.”

“Wij zijn blij dat de PvdA de werkwijze van de Stadspartij gaat volgen om van de inwoners te weten te komen hoe zij over dit soort zaken denken.” De Stadspartij heeft in de afgelopen jaren de bewoners in alle wijken opgezocht en tijdens de wijklunches gesprekken met hen gevoerd. Bewoners gaven aan dat het eenrichtingsverkeer zeer slecht is bevallen en dat ze dit zeker niet meer terug willen hebben. “Zoals het nu is vindt men het prima. Verdere dure plannen zijn daarom niet nodig,” vindt Hegger.

De Stadspartij ziet het voorstel van de PvdA graag tegemoet en vraagt zich tegelijkertijd af of men deze werkwijze blijft volhouden of dat dit alleen tot en met de verkiezingen 19 maart 2014 is.

Verkeer en Vervoer artikelen