HomeNieuwsWelzijnStadspartij: ‘Purmerend sportstad’

Stadspartij: ‘Purmerend sportstad’

debeuk
Purmerend heeft in diverse disciplines topsporters. Die moeten vaak elders trainen en overige faciliteiten halen. De Stadspartij wil juist dat Purmerend topsporters beter helpt. Purmerend heeft mede dankzij de Stadspartij, veel gedaan aan investeringen in de breedtesport, zowel in accommodaties als door de inzet van de sportstichting Spurd. De basis om te gaan investeren in topsport is er dus.

Dat is te lezen in het verkiezingsprogramma van de Stadspartij. Sport is een van de meest belangrijke onderwerpen in onze stad. Naast het bieden van plezier in sporten als zodanig heeft sport met name ook een sociale functie. Het is een ontmoetingsplek voor mensen waar, gericht op een bepaalde sport, er sociale contacten plaatsvinden los van de individuele maatschappelijke achtergrond van de sporters.

Goede faciliteiten
De Stadspartij werkt van oudsher aan goed faciliteiten voor sportverenigingen. Uitbrieding van accommodaties en verbetering daarvan, bijvoorbeeld sporthal en kunstgrasvelden, zijn daar voorbeelden van. Ook bij terugdringen van overgewicht speelt sport een rol.
De sport moet in Purmerend de kans krijgen om verder te groeien. Zowel binnen- als buitenaccommodaties moeten voldoen aan de eisen van deze tijd.
Purmerend kan ook de kweekvijver te zijn van sporttalenten. Topsport zal zich nog meer kunnen ontwikkelen vanuit de breedtesport.
Trots op topsporters
Je ziet dat voetballers vanuit de amateurverenigingen doorstromen naar de top. Dat gebeurt ook vanuit andere sporten zoals atletiek, hockey, rugby enz. Purmerend mag trots zijn op rond de 20 topsporters in verschillende sporten. Purmerend moet de komende jaren dan ook kunnen uitgroeien tot een echte sportstad. Iets waar de Stadspartij zich de komende periode sterk voor zal blijven maken.
De gemeente zoekt als het aan de Stadspartij ligt ook meer de samenwerking met de topsporters om meer mogelijkheden te bieden voor het stimuleren van jongeren en ouderen tot het bedrijven van een sport. Denk hierbij aan het invullen van een stage en werkplekken bij Spurd en het onderwijs. Om de topsporter beter te laten ontwikkelen en na een blessure sneller en beter te laten herstellen zal het ook mogelijk dienen te zijn om, naar keuze topsporter, gemakkelijk van een sportfaciliteit in Purmerend gebruik te kunnen maken. Denk aan een pas voor het zwembad en het inkopen van ondersteunende trainingsapparatuur waar ook breedtesporters gebruik van kunnen maken.  

foto: Stadspartij

Welzijn artikelen