HomeNieuwsWelzijnStadspartij: “Purmerend moet echte sportstad worden”

Stadspartij: “Purmerend moet echte sportstad worden”

Tekstbord-sportstad

Purmerend moet de komende jaren uitgroeien tot een echte sportstad. Dat zegt lijsttrekker Mario Hegger van de Stadspartij.

“De sport moet in Purmerend de kans krijgen om te groeien. Zowel binnen- als buitenaccommodaties moeten voldoen aan de eisen van deze tijd. Purmerend dient de kweekvijver te zijn van sporttalenten. Door te investeren in de breedtesport zal topsport zich meer kunnen gaan ontwikkelen in Purmerend.”

De Stadspartij vindt het belangrijk dat Purmerenders meer gaan bewegen. “Sport en beweging houdt het gewicht op peil, geeft energie en helpt ziekten te voorkomen. Daarnaast is sport goed voor de integratie en de sociale cohesie in de stad. Sport helpt om sociale contacten op te bouwen en is daarom belangrijk voor ouderen en opgroeiende kinderen. De Stadspartij vindt dat Purmerend een serieuze kandidaat moet zijn om, na Eindhoven, Weert en Arnhem, binnen vier jaar ‘Sportgemeente van het jaar’ te worden.

Vrijwilligers

De Stadspartij vindt dat vooral ingezet moet worden op de vrijwilligers in Purmerend. “Alle vrijwilligers in onze gemeente zijn van maatschappelijk belang en moeten gekoesterd worden,” zegt Hegger. “De gemeente kan daarbij ondersteuning bieden, bijvoorbeeld met een goed vrijwilligersbeleid, goede trainingen en opleidingsmogelijkheden, evenals verzekeringen en onkostenvergoedingen. De vrijwilliger is bovendien van onschatbare waarde voor een vereniging of stichting. Het is daarom belangrijk dat de vrijwilliger betrokken wordt bij het beleid van de vereniging of stichting en eigen verantwoordelijkheden krijgt in zijn werk.”

Alle punten over sport zijn terug te vinden in de sportparagraaf van het verkiezingsprogramma 2014 van de Stadspartij:

http://www.stadspartijpurmerend.nl/programma-2014-2018/sport

Welzijn artikelen