HomeNieuwsVerkeer en VervoerStadspartij: Purmerend is verkeersinfarct nabij

Stadspartij: Purmerend is verkeersinfarct nabij

Wegwerkzaamheden

In Purmerend dreigt dit voorjaar een waar verkeersinfarct te ontstaan. Op hetzelfde moment zullen meerdere hoofdwegen in de stad worden afgesloten voor doorgaand verkeer, waardoor op veel plekken het autoverkeer totaal vast kan komen te staan.

Dit voorjaar kun je via de Jaagweg niet meer de binnenstad in rijden in verband met de bouw van de Melkwegbrug. Waarschijnlijk zal het eenrichtingsverkeer in de Nieuwstraat tijdelijk opgeheven worden. Ook zal de Jaagweg bij de Jan Blankenbrug worden afgesloten wegens reparatie van het verzakte wegdek. Daarnaast gaat het kruispunt bij de Hoornselaan, ter hoogte van het Jan van Egmond Lyceum op de schop. Naast voornoemde werkzaamheden staan er nog diverse projecten op het programma.

PSG, NS Overwhere en Overlanderstraat

De traverse bij de PSG-locatie Jan van Egmond zal dit voorjaar worden geplaatst en er komt een herinrichting van de Churchillaan tussen station Overwhere en de rotonde van de Hannie Schaftstraat. Als klap op de vuurpijl worden in de Overlandestraat op twee plaatsen reparaties aan de stadsverwarming uitgevoerd. “Als alle werkzaamheden niet gelijktijdig worden uitgevoerd zal de doorstroming alleen op de plaats waar gewerkt wordt problemen opleveren,” zegt Stadspartij-raadslid Bert Meulenberg. “Maar bij het gelijktijdig uitvoeren op twee of meerdere plaatsen zal de overlast tot onaanvaardbare hoogte stijgen.”

De Stadspartij heeft het college van B&W van Purmerend over de kwestie om opheldering gevraagd. De Stadspartij vraagt zich af of er een bereikbaarheidcoördinator is aangesteld en of de gemeente rekening heeft gehouden met het verkeer bij alle werkzaamheden. Waar de Stadspartij ook grote vraagtekens bij zet is de reparaties aan de Stadsverwarming in de Overlanderstraat.

Reageer op dit artikel

ZIE OOK:

Verkeer en Vervoer artikelen