HomeNieuwsPartij NieuwsStadspartij presenteert verkiezingsprogramma 2018-2022

Stadspartij presenteert verkiezingsprogramma 2018-2022

Mariometposter
Afgelopen week presenteerde de Stadspartij het VERKIEZINGSPROGRAMMA 2018-2022. Op onze website is het programma in zijn geheel, incluis de bijlage, te lezen.
Het ‘van buiten naar binnen werken’ is een van de speerpunten uit het verkiezingsprogramma 2018-2022 van de Stadspartij. “Dit betekent dat we het belang van Purmerend en haar inwoners bij alle handelingen en beslissingen altijd centraal stellen. We zijn een lokale partij en werken graag samen met de inwoners aan een nog mooiere en levendigere stad. Ons verkiezingsprogramma is dan ook tot stand gekomen aan de hand van de vele gesprekken die we met organisaties en burgers van Purmerend hebben gevoerd”, zegt lijsttrekker Mario Hegger.
Investeren
Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen werd de Stadspartij met acht zetels de grootste partij in Purmerend. “Samen met onze coalitiepartners hebben we de stad de afgelopen jaren door een economisch zware periode geleid. Dat is niet altijd makkelijk geweest, maar het is wel gelukt. Ook hebben we veel van onze speerpunten van de afgelopen bestuursperiode kunnen verwezenlijken”, aldus Hegger.
De Stadspartij vindt het belangrijk dat Purmerend aantrekkelijk blijft voor investeerders van buiten de stad. “Door de aantrekkende economie moet het de komende jaren mogelijk zijn om weer meer te investeren in de stad. Het is duidelijk dat Purmerend behoefte heeft aan meer woningen. Bouwen, bouwen, bouwen is dan ook ons motto. Er lijkt dan ook niet aan te ontkomen dat er hoogbouw in de stad komt. Wel dient minimaal 30% van de te bouwen woningen sociale woningen te zijn. Tevens zal bij nieuwbouw en bestaande bouw aardgas geen optie meer moeten zijn. Duurzame energie kan en moet de toekomst zijn.”, licht Hegger toe. De Stadspartij vindt dat de stad wel een groene uitstraling moet houden. Zij ziet daarom graag dat er geïnvesteerd wordt in het openbare groen waarbij ook wordt gekeken of het soort beplanting op een locatie eventueel gewijzigd moet worden. Ook is zij voorstander van een hotel in de Kom A7 met behoud van het recreatief groen rond het hotel.
Sport, zorg en leefbaarheid
Van oudsher maakt de Stadspartij zich sterk voor de breedtesport in de stad. In het verkiezingsprogramma is opgenomen dat er ook gericht beleid moet worden ontwikkeld voor de topsport zodat de topsporter beter kan worden gefaciliteerd. Verder wil de Stadspartij dat ieder kind het basisonderwijs verlaat met een zwemdiploma. Ook vindt de Stadspartij het van groot belang dat het Waterlandziekenhuis zijn zorgfunctie op volwaardig stadsniveau voor Purmerend behoudt.
Hegger: “Voor een veilige en leefbare stad is het onder meer van belang dat te hard rijden en asociaal rijgedrag actief wordt aangepakt. We zetten dan ook in op een toename van het aantal gemeentelijke toezichthouders en uitbreiding van hun bevoegdheden”.   
Jubileum
De Stadspartij bestaat in 2018 alweer 25 jaar. Hegger: “We zijn een lokale partij, uitsluitend voor Purmerend en daarom niet gebonden aan de standpunten van een landelijke partij. De leden van de Stadspartij zetten zich voor honderd procent in voor de stad en zijn veelvuldig aanwezig bij de vele activiteiten en festiviteiten. Heeft u een vraag of een probleem, aarzel dan vooral niet om een van onze leden aan te spreken. Ze gaan graag met u in gesprek”.
Het gehele verkiezingsprogramma is te lezen op www.stadspartijpurmerend.nl

Partijnieuws artikelen