HomeNieuwsPartij NieuwsStadspartij met nog vijf partijen in onderhandeling

Stadspartij met nog vijf partijen in onderhandeling

raadszaal
De Stadspartij zal na de eerste individuele gesprekken met alle partijen nu verder praten met vijf van de acht partijen om tot een nieuwe coalitie te komen. De komende week praat de Stadspartij verder met CDA, D66, Leefbaar Purmerend, PvdA, en de VVD.

De Stadspartij heeft na het winnen van de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart jl. het voortouw genomen om te komen tot een breed gedragen coalitie. Hiervoor heeft de Stadspartij alle partijen uitgenodigd voor een eerste gespreksronde welke vrijdag 28 maart jl. is afgerond. De gesprekken zijn in een goede en  ontspannen sfeer verlopen. Naar aanleiding van de gesprekken hebben de onderhandelaars van de Stadspartij zich verder gebogen over de resultaten van deze gesprekken in samenhang met andere partijen.

AOV

Ouderenpartij AOV, ook één van de winnaars, heeft na een goed en plezierig gesprek besloten om zich terug te trekken uit de onderhandelingen. Zij gaven aan dat hun kandidaat-wethouder zich had teruggetrokken en zij geen andere kandidaat naar voren konden brengen. Verder wilde het AOV geen gebruik maken van de mogelijkheid om zonder wethouder deel te nemen aan een mogelijke coalitie.

GroenLinks en Trots

Mario Hegger van de Stadspartij vindt dit jammer, omdat het AOV als winnaar zeker een grote kans maakte om mee te kunnen doen. Uiteraard alle respect voor deze beslissing. Verder is besloten om niet verder te gaan met GroenLinks en de Trots-fractie. De Stadspartij is dus nog met vijf partijen in onderhandeling. De overgebleven partijen worden uitgenodigd om in de aankomende week het tweede gesprek aan te gaan met de Stadspartij. De uiteindelijke coalitie zal uit vier partijen bestaan, dus er zullen de komende week nog twee partijen afvallen.

ZIE OOK:

Partijnieuws artikelen