HomeNieuwsWelzijnStadspartij feliciteert Rugbyclub met kampioenschap

Stadspartij feliciteert Rugbyclub met kampioenschap

mario (rugbyclub).jpgRugbyclub Waterland, gevestigd in de Koog in Purmerend is afgelopen weekend kampioen geworden. Tijdens de kampioenswedstrijd liet het rugbyteam van Waterland tegen het team uit Den Helder duidelijk blijken dat zij in de tweede klasse onoverwinnelijk zijn. De Waterlandse club won dan ook met een eindstand van 106-0. Fractielid Mario Hegger (foto) van Stadspartij P93 feliciteerde de club vlak na haar overwinning.

 

 

Door deze overwinning gaat het eerste team van Waterland in de eerste klasse landelijk spelen. De verwachting is dat zij het goed gaan doen. "Door Rugbyclub Waterland wordt het mogelijk gemaakt dat de stad Purmerend op sportief gebied in Rugbyland op de kaart wordt gezet. Dat is geen slechte zaak voor een club die in 1983 is opgericht met nu zo rond de 200 leden", zegt Mario Hegger.

De Stadspartij vindt dat de sportverenigingen in Purmerend met goede ondersteuning van de gemeente en bedrijfsleven de mogelijkheid moeten krijgen om zich verder in hun sport te ontwikkelen. "De ontwikkeling zal vanuit de breedtesport moeten plaatsvinden en dient voor iedereen bereikbaar te zijn zowel fysiek als financieel. De gemeente zal  zich via de vastgesteld sportnota  hieraan moeten houden", aldus Hegger.

Tijdens de vaststelling van de voorjaarsnota op 29 mei a.s. zal de gemeenteraad de overtuiging moeten tonen om de ambitie te hebben veel kansen te benutten om van Purmerend een sportstad te maken. Veel maatschappelijke problemen waar Purmerend nu mee te maken heeft zijn middels de sport via verenigingen voor een groot deel op te lossen.

"Door de saamhorigheid, elkaar ondersteunen  en het hebben van een gemeenschappelijk doel binnen een vereniging, namelijk de sport.Rugbyclub Waterland heeft mij dit zeker afgelopen zondag 30 maart 2008 laten zien. Het was er druk binnen een sportieve sfeer en deze vereniging laat zien dat sponsoring vanuit het bedrijfsleven cruciaal is in het realiseren van de ambities. Hier vanuit roep ik het bedrijfsleven op om ook de kleine verenigingen in Purmerend financieel te ondersteunen om samen met de gemeente Purmerend de verenigingen op een hoger sportief peil te krijgen. Het is Rugbyclub Waterland gelukt. Welke verengingen volgen?" vraagt Hegger zich af.

Welzijn artikelen