HomeNieuwsMilieuStadspartij enthousiast over collectief project zonnepanelen

Stadspartij enthousiast over collectief project zonnepanelen

 

Het project ‘Zon op Purmerend’, een initiatief voor coöperatieve zonnepanelen, zou zo snel mogelijk van start moeten gaan. Dat vindt raadslid Bert Meulenberg van de Stadspartij Purmerend. De Stadspartij is groot voorstander van alternatieve energiebronnen, zoals zonnepanelen. De Stadspartij is daarom razend enthousiast over dit initiatief.

Zondag 6 mei jl. brachten de raadsleden van de Stadspartij Mario Hegger en Bert Meulenberg, op uitnodiging van Milieudefensie, een bezoek aan een coöperatie van zonnepanelenbezitters in Ransdorp, in Amsterdam-Noord. Deze coöperatie heeft gezamenlijk zeventig zonnepanelen geplaatst op het gemeenschapshuis in Ransdorp. Inwoners van Ransdorp kunnen deelnemen in deze coöperatie door te investeren in één of meerdere zonnepanelen.

Vier- tot vijfhonderd euro

De kosten van 1 paneel liggen tussen de vier- en vijfhonderd euro. De coöperatie verzorgt voor de deelnemers de juridische, financiële en verzekeringszaken. De raadsleden van de Stadspartij werden gaandeweg de presentatie meer en meer enthousiast over het project. “In het teken van duurzaamheid zou zo’n project een prima aanvulling voor de duurzaamheid ambities voor Purmerend betekenen, vindt Meulenberg. “Bovendien leveren de zonnepanelen een behoorlijk rendement op aan energiekosten. Het rendement van de investering loopt op van 5% in het eerste jaar naar ongeveer 20% in het vijftiende jaar.”

Snel van start

‘Zon op Purmerend’, zoals het project door Milieudefensie is genoemd, kan wat de Stadspartij betreft zo snel mogelijk van start gaan. “Het stelt Purmerenders die een woning hebben waar geen zonnepanelen kunnen worden geplaatst toch in staat bij te dragen aan duurzaamheid en het verminderen van de uitstoot van CO2,” aldus Meulenberg.

ZIE OOK:

Milieu artikelen