HomeNieuwsVerkeer en VervoerStadspartij en LP2001 kritisch over eenrichtingsverkeer binnenstad

Stadspartij en LP2001 kritisch over eenrichtingsverkeer binnenstad

rotondemodel (klein).jpgZowel de Stadspartij als Leefbaar Purmerend 2001 hebben hun vraagtekens gezet bij het ingevoerde eenrichtingsverkeer in de binnenstad. Graag zouden de twee lokale partijen van Purmerend willen weten wat de Purmerenders vinden van dit kwart-rotondemodel in de Westerstraat en de Nieuwstraat, maar een meerderheid van de gemeenteraad is tevreden met het eenrichtingsverkeer, dat op drukke dagen voor lange files rond de binnenstad van Purmerend zorgt.

 

In de zomer van 2007 heeft de gemeente Purmerend van de Nieuwstraat en de Westerstraat een eenrichtingsweg gemaakt. Het college van B&W hoopte hiermee dat er minder auto’s in de binnenstad zouden rondrijden. Zowel de Stadspartij als LP2001 waarschuwden het college toen al voor lange files op de zaterdagmiddag. Ondanks dat werd het kwart-rotondemodel toch ingevoerd.

Ondernemers

Ook de ondernemers ondervinden hinder van het ingevoerde eenrichtingsverkeer. Van sommige winkels in de Nieuwstraat en de Westerstraat was de omzet met 25% gedaald. Ook busmaatschappij Arriva keurde het ingevoerde kwart-rotondemodel af. Toen de klachten bij de gemeente binnenstroomden, zagen ook andere partijen in dat het invoeren dan het eenrichtingsverkeer op een deel van de binnenstad niet de juiste oplossing was.

Tijdens de raadsvergadering eind maart van dit jaar diende Leefbaar Purmerend 2001 een initiatiefvoorstel in om een grote groep Purmerenders te vragen of zij tevreden zijn met het eenrichtingsverkeer van een kwart van de ringweg om de binnenstad. Vrijwel alle partijen in de Purmerendse gemeenteraad wezen dit voorstel van de hand. Alleen de Stadspartij kon het initiatief van LP2001 voor een meningspeiling onder de bevolking steunen. "Wij zullen elk voorstel steunen dat een einde maakt aan dit rampzalige eenrichtingsverkeer in de binnenstad," aldus de Stadspartij.

ZIE OOK:

 

Verkeer en Vervoer artikelen