HomeNieuwsVerkeer en VervoerStadspartij en CDA stellen vragen over deels falend eenrichtingsverkeer Van IJsendijkstraat

Stadspartij en CDA stellen vragen over deels falend eenrichtingsverkeer Van IJsendijkstraat

Van IJsendijkstraat 2010
Door de laatste herinrichting van de Van IJsendijkstraat waarbij het eenrichtingsverkeer is ingevoerd, is de leefbaarheid in de straat verbeterd. Toch geven bewoners nu aan dat de laatste twee jaar de leefbaarheid weer aanzienlijk achteruit gaat. De voornaamste reden is dat autoverkeer het inrijverbod vanaf de kant van De Beuk massaal negeren.
Bewoners geven aan dat de politie en handhaving van de gemeente gemiddeld 1 keer per week in de straat staan voor handhaving, dat er veel bekeuringen geschreven worden en dat deze controles de hoogte frequentie hebben van Purmerend. Ondanks deze inzet vermindert het aantal auto’s dat het inrijverbod negeert niet.
De Stadspartij en CDA hebben het college gevaagd mogelijk is om bij de sluis (het gedeelde eenrichtingsverkeer) aan de Van IJsendijkstraat een flitspaal te plaatsen om oneigenlijk gebruik door autoverkeer tegen te gaan?
Als dit niet mogelijk mocht blijken omdat het geen gemeentelijke taak is dan daarover in gebruik te gaan met de instantie die hier wel over gaat.
Op dit moment worden de plannen uitgewerkt voor de herinrichting van het gedeelte van de straat tussen het Achterom en de Cantekoogweg waarbij de sluis (het gedeelde eenrichtingsverkeer) verlengd gaat worden. De vragenstellers vragen ook op welke wijze worden de bewoners van de Van IJsendijkstraat hierbij worden betrokken.

foto: Stadspartij

Verkeer en Vervoer artikelen