HomeNieuwsVerkeer en VervoerStadspartij blij met komst ‘groene golf’

Stadspartij blij met komst ‘groene golf’

GroeneGolf

De Stadpartij is blij met de komst van een zogenoemde ‘groene golf’ op de Gorslaan in Purmerend. Op de hoofdroute in Purmerend wordt een groene golf aangelegd om de doorstroming van het verkeer te verbeteren.

Het verkeer kan op deze wegen doorrijden doordat de verkeerslichten op de doorgaande route aansluitend op groen springen, meldt de gemeente Purmerend. Om de ’groene golf’ mogelijk te maken, worden in de komende tijd drie kruispunten aangepakt.

Maximum snelheid

De groene golf is ook een goede manier om je aan de maximum snelheid te houden, vindt raadslid Mario Hegger van de Stadspartij. “Als je vijftig kilometer per uur rijdt, heb je groen licht op de volgende kruising. Als je harder rijdt, zal je moeten afremmen of zelfs stoppen.” De Stadspartij hoopt op een snelle ontwikkeling zodat er snel gebruik van kan worden gemaakt.

Keuze

Door de aanleg van de groene golf zal de doorstroming van het verkeer in Purmerend verbeterd worden. Volgens de Stadspartij moet iedere Purmerender de keuze kunnen maken op welke manier zij wil gaan winkelen in Purmerend. “Op deze manier wordt het door de binnenstad rijden van verkeer richting snelweg A7 en de Beemster iets ontmoedigd en is de omleiding over de Gorslaan-Aziëlaan met groene golf of via de Churchilllaan een mooi alternatief.” De herinrichting van de Churchilllaan zal naar verwachting in november 2011 gereed zijn.

Uitvoeren

Hegger vindt dat naast de Gors ook in de Purmer-Zuid een groene golf moet komen. “Vanuit het college van B&W wordt er alles aan gedaan om de verkeersdoorstroming in Purmerend te verbeteren, maar het moet niet bij het maken van plannen blijven. Het gaat juist om het uitvoeren van de plannen.”

ZIE OOK:

14-04-2008 Betere doorstroming regio Purmerend

Foto: Rijkswaterstaat

Verkeer en Vervoer artikelen