HomeNieuwsWelzijnStadspartij bij jubilerende atletiek vereniging Nea Volharding

Stadspartij bij jubilerende atletiek vereniging Nea Volharding

NEA2017
De Purmerendse atletiekvereniging Nea Volharding bestaat op 16 mei honderd jaar. Voor de vereniging een reden om tal van festiviteiten te organiseren. Zondag 7 mei was de aftrap met een koppelestafette loop van 100 keer 400 meter. De Stadspartij was erbij.
Aan deze koppel estafette deden 40 teams mee. De meeste teams hadden een samenstelling van 8 leden. Ieder deelnemer van een team werd geacht om 5 kilometer te lopen, wat neerkomt op 13,5 rondje van 400 meter per deelnemer. De totale afstand die per team moest worden afgelegd was 40 kilometer, bijna de afstand van een hele marathon. 
De Stadspartij had ook een team ingeschreven voor deelname aan dit sportieve evenement. Met een gemotiveerd team, waarin 3 raadsleden, 2 wethouders en 3 leden door de ‘zware selectie’ waren gekomen werd de sportieve strijd met de andere teams aangegaan.

Maar voor het zover was hield de voorzitter van de vereniging een korte motiveringstoespraak en stak wethouder  Helm van de Stadspartij de deelnemers een hart onder de riem. Na deze formaliteiten stelde alle deelnemende ploegen zich voor aan het aanwezige publiek, zij liepen, vooraf gegaan door een pupil van Nea Volharding wandelend een rondje over de sintelbaan. 

Omstreeks half twee werd er gestart met de loop en gingen de lopers de strijd aan om binnen de gestelde eindtijd de afstand af zien te leggen.. De lopers werden daarin begeleid door de muzikale klanken van een groot dweilorkest. 

De ploeg van de Stadspartij heeft zich tijdens de wedstrijdloop, die meer in het teken stond van deelnemen is belangrijker dan winnen, zeer goed geweerd.
Het was jammer dat er in het begin van de estafette al een loper van de Staspartij met een blessure moest uitvallen en later in de race nog één. Gelukkig werden hun plaatsen ingenomen door andere aanwezige leden.
De loopploeg van de  Stadspartij heeft karakter getoond door toch de volledige afstand af te leggen.
  
Atletiek vereniging Nea Volharding heeft de aftrap,van de feestelijke viering van het honderd jarig bestaan, fantastisch georganiseerd. De Stadspartij bedankt Nea Volharding voor de goede organisatie en feliciteert ze van harte met dit jubileum.

Welzijn artikelen