HomeNieuwsRuimtelijke OrdeningStadspartij bezorgd over zorghotel Wheermolen

Stadspartij bezorgd over zorghotel Wheermolen

zorghotel

De Stadspartij heeft haar zorgen geuit over de plannen rond de bouw van zorghotel ‘Zomerdroom’ op de locatie van wijkcentrum ’t Noot in de wijk Wheermolen.  Er zijn vergaande plannen om een zorghotel te bouwen aan de Churchilllaan.

De Stadspartij maakt zich zorgen over diverse zaken die voor de omwonenden van belang zijn en vraagt zich daarom af hoe het staat met de voortgang van het bouwproject van zorghotel Zomerdroom. Ook zouden er geruchten de ronde doen dat de grond van deze locatie al is verkocht aan de ontwikkelaar van het project.

44 parkeerplaatsen

Bij het gebouw, dat 16 meter hoog wordt en 65 kamers krijgt, zullen slechts 44 parkeerplaatsen worden aangelegd. Buurtbewoners vrezen een toenemende parkeer- en verkeersdrukte. Ook zijn bewoners bang dat ze minder zonlicht in huis krijgen en daardoor minder  woongenot. Daarom heeft Stadspartij-raadslid Bert Meulenberg het college om opheldering gevraagd. Meulenberg vraagt zich verder af of het wijkontwikkelingsplan, dat in 2006 door de gemeenteraad is vastgesteld, moet worden aangepast. Ook zou het bestemmingplan mogelijk aangepast moeten worden.

Andere locatie

De Stadspartij zou liever zien dat het zorghotel op een andere locatie zou komen te staan, bijvoorbeeld op de Kop van West, tussen de binnenstad en de snelweg A7.

ZIE OOK:

Reageer op dit artikel

Ruimtelijke Ordening artikelen