HomeNieuwsWelzijnStadspartij wil uitgebreid multifunctioneel sportcentrum

Stadspartij wil uitgebreid multifunctioneel sportcentrum

turnen1
De Stadspartij Purmerend wil dat er niet bezuinigd wordt op de nieuw te bouwen sporthal aan de Van IJsendijkstraat en wil een sportcentrum bestaande uit zes hallen. Hiermee wil de Stadspartij investeren in de groei van de breedtesport in de toekomst.

De nieuwe sporthal moet in de plaats komen van de huidige sporthal De Beukenkamp en zal ruimte bieden aan onder andere de turnvereniging Gymnet. Dit najaar zal de gemeenteraad van Purmerend een definitief besluit nemen over de te bouwen multifunctionele sporthal.

De Stadspartij wil juist investeren in de toekomst en wil daarom een goede sporthal die nu en in de toekomst aan alle sportieve eisen van NOC/NSF voldoet, zodat geen dure verbouwingen nodig zijn. Hiermee moet het voor een grotere groep mensen in Purmerend aantrekkelijker worden om aan sport te gaan doen, wat weer de breedtesport bevordert in de stad.

De nieuwe sporthal hoeft van de Stadspartij geen gigantisch duur topsportcentrum te worden met grote tribunes waar bijvoorbeeld wereldkampioenschappen gehouden worden. Veel belangrijker vindt de Stadspartij dat de zaal ten volle benut kan worden door de Purmerendse sporters.

Het college van B&W stelt voor om etwee sporthallen met vijf zalen te maken. Hiervoor is een budget van 12,4 miljoen euro beschikbaar gesteld. De Stadspartij vindt dat met een slimme aanpak en met hetzelfde budget ook twee sporthallen met zes zalen te realiseren is, waarbij de zes zalen eenvoudig om te zetten zijn in één grote zaal, waardoor er ook grotere evenementen in de hal mogelijk zijn.

ZIE OOK:
24-01-2012 Multifunctionele sporthal in beslisfase
11-05-2011 Gemeenteraadsvergadering over sporthal en milieubeleidsplan
29-04-2009 Multifunctionele sporthal pas eind 2013 klaar
01-06-2008 ‘Gemeentelijk plan multifunctionele sporthal in prullenbak verdwenen
29-05-2008 Stadspartij wil optimale multisporthal

Welzijn artikelen