HomeNieuwsWelzijnSportstichting SPURD eindelijk van start

Sportstichting SPURD eindelijk van start

mario hegger.jpgVrijdag 22 augustus is Spurd officieel van start gegaan in het oude PWZ-kantoor aan de Gorslaan in Purmerend. Stadspartij P93 heeft de medewerkers van Spurd van harte gefeliciteerd met dit resultaat en heeft de verwachting geuit dat er veel van de stichting wordt verwacht.

Stadspartij P93 is in de gemeenteraad één van de grote voorstanders van de verzelfstandiging in een Stichting. "Het team kan nu écht werken als een team", zegt Mario Hegger (foto) van de Stadspartij. "De doelen zijn bekend en de uitdaging is nu om je zelf waar te maken en de doelen te bereiken. Dit kan men niet zelfstandig en daarom is de samenwerking met de partners op sportgebied, opleiding en vrijwilligerscentrale en niet te vergeten de Sportraad van groot belang. Er kan snel overleg worden gevoerd en gehandeld. Spurd heeft een budget meegekregen en daar binnen moeten zaken worden geregeld."

Juist voor de sportverenigingen is het belangrijk om korte lijnen en vaste contactpersonen te hebben, vindt Hegger. "Hierdoor ontstaat een constructieve samenwerking waarbij de ontwikkeling en ondersteuning van de sport het uitgangspunt moet zijn. Het moet zo aantrekkelijk zijn dat meer mensen gaan sporten. Met de Olympische Spelen blijkt hoe belangrijk investeren in de sport is. De landen waar het meest aan de sport wordt uitgegeven in ondersteuning en ontwikkeling vallen duidelijk in de prijzen." Stadspartij P93 vindt het net als het bestuur van Spurd belangrijk dat de maatschappelijke stage en sportstages een belangrijk element gaan vormen binnen Purmerend. Hier zijn al belangrijke vorderingen in gemaakt.

Kijk voor meer info over Spurd op de Spurd-website

 

spurd logo.jpg

Welzijn artikelen