HomeNieuwsWelzijnSports & Gaming Championship 2024: een uitdaging voor jongeren in Purmerend

Sports & Gaming Championship 2024: een uitdaging voor jongeren in Purmerend

Door een gezamenlijk persbericht namens gemeente Purmerend, Spurd en de samenwerkende  partners in de (e)sports Tech Campus Purmerend, worden jongeren tussen de 8 en 18 jaar uitgenodigd zich per team zich in te schrijven voor  het Sports & Gaming Championship 2024


Jongeren in Purmerend krijgen de kans om hun talenten te laten zien tijdens het Sports & Gaming Championship 2024. Dit evenement, georganiseerd door gemeente Purmerend, Spurd en samenwerkende partners in de (e)sports Tech Campus Purmerend, belooft een unieke mix van gaming en fysieke activiteiten voor jongeren tussen de 8 en 18 jaar oud.

Dit unieke kampioenschap daagt de jeugd uit om in teams van 3 personen te schitteren in de games Fortnite of FCEA/FIFA én fysiek met 3×3 voetbal of dans (Just Dance). In 4 verschillende leeftijdscategorieën maken de teams kans op een totale prijzenpot van € 1.200 en diverse gameprijzen. In mei en juni zijn er per wijk in Purmerend en Beemster verschillende kwalificatietoernooien op woensdagmiddagen van 15.00 tot 19.00 uur. De eerste kwalificatieronde start op 8 mei 2024. Op woensdag 3 juli sluiten we af met een fantastische live finale in het H20 Rabo Esports Stadium in Purmerend. Hier nemen de finalisten van de verschillende wijken het tegen elkaar op.

Iedereen tussen de 8 en 18 jaar uit Purmerend is uitgenodigd om gratis deel te nemen. Ze kunnen zich per team inschrijven op h20.gg/championship.

Dit evenement is bedoeld om ontmoetingen tussen jongeren in en tussen wijken te stimuleren en hen in contact te brengen met verschillende sporten en gaming. Tijdens de kwalificatierondes en finale zullen verschillende sportverenigingen aanwezig zijn, evenals het jeugdfonds sport en cultuur.

Welzijn artikelen