HomeNieuwsWelzijnSportief spelen tijdens ZomerPurVak

Sportief spelen tijdens ZomerPurVak

zomerpurvak2015
De laatste twee weken van de zomervakantie van het basisonderwijs is er in Purmerend de Spurd-ZomerPurVak. De ZomerPurVak (programma met de locaties en de openingstijden) biedt vanaf 3 augustus activiteiten voor kinderen tot en met twaalf jaar en voor jongeren vanaf dertien jaar. In verschillende wijken en in het Spurd-Leeghwaterbad kunnen kinderen dan sportief spelen. Naast de vaste opstelling van sport- en spelmaterialen zijn er in de sportzalen ‘reizende’ materialen. De toegang tot de ZomerPurVak is gratis, behalve voor het zwembad.

De Spurd-ZomerPurVak begint maandag 3 augustus en de laatste dag is vrijdag 14 augustus. Voor kinderen tot en met twaalf jaar zijn er maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 16.00 uur sportieve activiteiten in verschillende sportzalen en bij de sportbus. In alle sportzalen staat als vaste opstelling een springkussen en kunnen de kinderen bijvoorbeeld voetballen en tafeltennissen. Op verschillende dagen en tijden zijn er ‘rondreizende’ materialen zoals hindernisbaan XL en opblaasschip en in de tweede week zijn er dinsdag, woensdag en donderdag ook clinics judo van SV Kodokan en clinics korfbal van KV Purmer.
 
Zeilen en Spurd-sportbus

De Spurd-sportbus staat elke dag in een andere wijk met sport- en spelmaterialen voor kinderen tot en met twaalf jaar. Bovendien kunnen zij elke dag zeilen op het meertje aan de Gorslaan, een zwemdiploma is verplicht. De tijden zijn gelijk aan de openingstijden van de sportzalen.

Voor jongeren vanaf dertien jaar
Voor jongeren van dertien jaar en ouder is er vanaf maandag 3 tot en met donderdag 6 augustus en maandag 10 tot en met donderdag 13 augustus van 19.30 uur tot 22.00 uur ZomerPurVak in sporthal De Vaart in de Purmer-Zuid. Bovendien is er voor jongeren van dertien jaar en ouder vanaf maandag 3 tot en met vrijdag 7 augustus én maandag 10 tot en met vrijdag 14 augustus ZomerPurVak van 13.30 uur tot 16.00 uur in sportzaal De Gors bij het wijkwinkelcentrum.
Spurd verzorgt de ZomerPurVak in de sportzalen, bij de sportbus en op het meertje langs de Gorslaan op verzoek en met subsidie van de gemeente Purmerend. 
  
Spurd-Leeghwaterbad
In het zwembad is er in de laatste twee weken van de zomervakantie in verschillende baden en op de speelweide van 12.00 uur tot 15.00 uur ZomerPurVak. Elke dag zijn er naast speelattributen ook wisselende sportieve activiteiten voor verschillende leeftijden zoals een spannend klimnet boven het sportbad en de mini-AquaRoller in het instructiebad. Voor de ZomerPurVak in het Spurd-Leeghwaterbad betaalt de bezoeker de reguliere toegangsprijs: € 4,95 of woensdagmiddag € 4,45. Wie een ZomerZwemAbonnement 2015 heeft, kan gratis meedoen aan de ZomerPurVak. Overigens kunnen de waterliefhebbers voor de toegangsprijs ook voor en na de Spurd-ZomerPurvak recreatief zwemmen.

Welzijn artikelen