HomeNieuwsWelzijnSportief spelen tijdens herfstpurvak

Sportief spelen tijdens herfstpurvak

Herfstpurvak
In de herfstvakantie zijn er in Purmerend in verschillende sportzalen en in het Spurd-Leeghwaterbad diverse sportieve activiteiten van de Spurd-HerfstPurVak. De toegang is – behalve voor het zwembad – gratis. De meeste activiteiten zijn voor basisscholieren, maar er zijn ’s middags en ‘s avonds in aparte sportzalen ook activiteiten voor leerlingen van het voortgezet onderwijs. Ook is er HerfstPurVak voor peuters, in Wheermolen alleen in de ochtenden en de hele dag in Weidevenne.
De activiteiten van de HerfstPurVak voor basisscholieren zijn in de vakantieweek van maandag 23 tot en met vrijdag 27 oktober 2017. Voor basisscholieren in De Kraal en De Weide in Weidevenne, sporthal De Vaart in Purmer-Zuid, sportzaal Zuivelpad in Purmer-Noord en sportzaal Karekiet in Overwhere. De Spurd-HerfstPurVak is er in deze sportzalen steeds van 10.00 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 16.00 uur. Er zijn onder meer springkussens, dansmatten en hindernisbanen. Op verschillende momenten zijn er in diverse sportzalen gratis clinics: korfbal door KV Purmer en atletiek door NEA Volharding en dansen door ER Studio. Het programma van de PurVak in de herfstvakantie met de tijden en sportzalen, de speciale sport- en speelmaterialen en de sportclinics staat op de website van Spurd en van het Leeghwaterbad. 
voor peuters
Voor peuters van twee tot en met zes jaar zijn er speciale activiteiten en materialen in de kleine zaal van De Kraal en van De Weide. De openingstijden zijn gelijk aan die van de HerfstPurVak voor basisschoolleerlingen. In sportzaal Sweelinckstraat in Wheermolen is steeds in de ochtenduren PurVak voor peuters van twee tot en met zes jaar. Er is daar om 11.00 uur een voorleeshoek.
vanaf dertien jaar
Maandag 23 tot en met vrijdag 27 oktober zijn er speciaal voor jongeren uit het voortgezet onderwijs vanaf 13.30 uur tot 16.00 uur gratis sportieve activiteiten in sportzaal De Gors. Maandag tot en met donderdag vanaf 19.30 uur tot 22.00 uur is er voor deze groep Spurd-HerfstPurVak in sporthal De Vaart in Purmer-Zuid.
zwembad
De activiteiten van de HerfstPurVak in het zwembad in Purmerend voor kinderen vanaf vier tot en met twaalf jaar  zijn tussen 13.00 uur en 16.00 uur. In het Spurd-Leeghwaterbad zijn er voor verschillende leeftijden sport- en speelactiviteiten en onder meer klimnet, piratenschip, steigersprong, loopmat en peddelbootjes. De HerfstPurVak bezoeken in het zwembad van Purmerend kost de geldende toegangsprijs. Deelnemers aan de PurVak kunnen voor en na de activiteiten van de Spurd-HerfstPurVak de voor recreatief zwemmen beschikbare baden gebruiken.
Jaarlijks biedt Spurd met de PurVak duizenden kinderen en jongeren die in vakanties in de stad zijn sportief speelplezier. Spurd verzorgt de HerfstPurVak op verzoek van de gemeente.

foto: Spurd

Welzijn artikelen