HomeNieuwsWelzijnSport en spel verbindt mensen!

Sport en spel verbindt mensen!

melvin-kodokan-groep

Een paar weken terug ontving ik onverwachts een e-mail met het verzoek om de prijzen uit te reiken op het 15e G-judo toernooi van SV Kodokan. Uiteraard wilde ik dat doen en voelde mij vereerd. In mijn jaren als sportpresentator bij de lokale omroep deed ik er elk jaar een interview over, maar erbij geweest was ik nog nooit.

Doordat ik altijd op die dag in een radiostudio zat lukte dat gewoon niet, helaas. Maar tijden veranderen. Aangezien ik tegenwoordig op zondag geen vaste verplichtingen meer heb, stond zondag 13 april jl. nu rood omcirkeld in mijn agenda. Ditmaal zou ik er echt heengaan, na jaren van nieuwsgierigheid.

Dit toernooi is een voorbeeld van hoe sport inspireert en motiveert. En daar draag ik graag mijn steentje aan bij. Van tevoren even mijn kennis wat betreft regels en de diverse niveaus bijgewerkt, want dat maakt het kijken en beleven nog veel leuker. En niet alleen voor mij, maar ook voor mijn zoon die meeging. Sport hoort ook bij de opvoeding, is mij ooit geleerd. Samen met mijn Stadspartijcollega’s Petra de Boer en Helana Aslander waren we in de dojo van SV Kodokan bij het judotoernooi.

Dit jaarlijkse evenement word al vijftien jaar met zeer veel plezier en passie georganiseerd in samenwerking met de Prinsenstichting. Juist een samenwerkingsvorm als deze zorgt voor inspiratie, passie en motivatie! Niet alleen bij de judoka’s van de Prinsenstichting, maar ook juist bij de valide judoka’s, trainers en vrijwilligers van Kodokan. Maar ook als toeschouwer word je meegezogen in het enthousiasme, fanatisme en doorzettingsvermogen van de deelnemers. Ook de onderlinge teamwedstrijd tussen de Prinsenstichting en Kodokan verstevigt dat gevoel. Als sportliefhebber kun je hier puur van genieten en hopen dat er nog vele edities mogen volgen.

Ook deze week valt er voor de sportliefhebber nog een hoop te genieten in Purmerend, die in het kader staat van de Nationale Sportweek. Vele evenementen en initiatieven, zoals vrijdag de Koningsspelen in het Leeghwaterpark, staan op het programma. 

Laat u inspireren!

Melvin Smid

Melvin-Kodokan-beker

 

Melvin-Kodokan-podium

Foto’s: Helana Aslander

Welzijn artikelen