HomeNieuwsVerkeer en VervoerSpoedreparatie asfalt Grotenhuysweg en Van Osweg, asfalteren Westerweg

Spoedreparatie asfalt Grotenhuysweg en Van Osweg, asfalteren Westerweg


Het asfalt van de Grotenhuysweg en Van Osweg is aan onderhoud toe. Dat wordt op dit moment voorbereid. Op een aantal locaties is de kwaliteit het asfalt zeer slecht. Dit zorgt voor onveilige situaties. Daarom gaan we op deze plekken reparatiewerkzaamheden uitvoeren.

Het asfalt van de Westerweg tussen de Purmerenderweg en de Schakelweg is ook aan onderhoud toe.

Uitvoering in avond en nacht

Om grote verkeersoverlast te voorkomen, worden de werkzaamheden Grotehuysweg en Van Osweg in de avond en nacht uitgevoerd. De uitvoering vindt plaats in twee fasen en op verschillende locaties:

  • Grotenhuysweg: van woensdag 24 mei vanaf 19.00 uur tot donderdag 25 mei 6.00 uur. Totaal 6 locaties tussen de Stremselstraat en Boekweitstraat.

  • Van Osweg: van donderdag 25 mei vanaf 19.00 uur tot vrijdag 26 mei 02.00 uur. Totaal 3 locaties tussen de Bandijk 12 en van Garderenstraat.

Asfalteren Westerweg

  • Het asfalt van de Westerweg tussen de Purmerenderweg en de Schakelweg is aan onderhoud toe. De gemeente Purmerend laat dit gedeelte van de Westerweg daarom opnieuw asfalteren. Vanaf dinsdag 30 mei 2023 start onze aannemer KWS Infra B.V. met de asfaltwerkzaamheden aan de Westerweg.

Het ontwerp van de Westerweg blijft grotendeels hetzelfde

  • De Westerweg is heel smal en ligt tussen twee sloten in. Hierdoor is er geen ruimte om grote wijzigingen aan te brengen in het ontwerp van de weg. Wel maken we de suggestiestroken voor fietsverkeer breder. Dit zijn de stroken met rood asfalt. De strook zwart asfalt in het midden wordt hierdoor smaller. Dit doen we om de veiligheid voor fietsers en wandelaars te verbeteren.

De werkzaamheden worden uitgevoerd in 2 fases

  • De grens van de twee fases ligt tussen Golfoord (entree van de golfbaan) en Westerweg 62 (oprit appartementencomplex Westerzicht). Zie ook het kaartje hieronder.

Fase 1 – Zuidzijde Westerweg

  • Vanaf dinsdag 30 mei is de Westerweg 3 weken gesloten voor doorgaand verkeer tussen de Purmerenderweg tot de fasegrens. Bestemmingsverkeer is nog wel mogelijk. De Westerweg 52 en 56 zijn bereikbaar via de Purmerenderweg. De andere huisnummers en de golfbaan zijn bereikbaar via de Schakelweg.

Fase 2 – Noordzijde Westerweg

  • Van half juni is de Westerweg 3 weken dicht voor doorgaand verkeer vanaf de fasegrens tot de Schakelweg. Bestemmingsverkeer is nog wel mogelijk. Het Dierentehuis Alkmaar is bereikbaar vanaf de Schakelweg. Alle andere bedrijven, verenigingen en woningen zijn bereikbaar vanaf de Purmerenderweg.

  • Op twee dagen gaat de aannemer oud asfalt verwijderen en nieuw asfalt aanbrengen. Dan is er overdag ook geen toegang voor bestemmingsverkeer. Nood- en hulpdiensten kunnen de woningen uiteraard nog wel bereiken.

De Westerweg is afgesloten voor ál het doorgaand verkeer

  • Dit betekent dat ook wandelaars en fietsers niet in het werkgebied kunnen komen. Per fase zijn alle fiets- en voetgangersbruggen afgesloten. Voor automobilisten is er een omleiding via de Grotenhuysweg.

 

Verkeer en Vervoer artikelen