HomeNieuwsWelzijnSluiting crisisnoodopvang Baanstee-Noord

Sluiting crisisnoodopvang Baanstee-Noord

Foto Stadspartij-BPP


Na negen maanden is op 1 juli, de crisisnoodopvang in Baanstee-Noord officieel gesloten. Samen met gemeente Edam-Volendam en de Veiligheidsregio heeft de gemeente Purmerend onderdak, maaltijden en basiszorg geboden aan 450 mensen. Voor sommige was deze opvang voor 263 dagen hun tijdelijke thuis.

Eerder liet burgemeester Ellen van Selm al aan de gemeenteraad weten dat de de regio van mening is dat de mensen ‘zo snel mogelijk een meer passende duurzame opvang’ moeten krijgen. Iets waar de regio zelf al volop aan werkt. Alle bewoners hebben een andere opvangplek in Nederland gekregen. Het complex zal de komende periode worden afgebouwd. De inventaris, zoals speelgoed, tafels en stoelen, is gedoneerd aan goede doelen of doorgegeven aan nieuwe crisisnoodopvanglocaties in het land.

Grote waardering is er voor alle maatschappelijke organisaties, medewerkers en betrokken inwoners die een bijdrage hebben geleverd aan deze bijzondere crisisopdracht. Vanaf 10 juli is in het stadhuis een expositie te zien van kunstwerken gemaakt door de asielzoekers die hier verbleven. Dit is een project van Cultuurhuis Wherelant.

 

Welzijn artikelen