HomeNieuwsEconomieSligro bouwt 50e zelfbedieningsgroothandel op Baanstee-Noord

Sligro bouwt 50e zelfbedieningsgroothandel op Baanstee-Noord

SligroBNoord
Gisteren 24 oktober 2016 sloeg Sligro de eerste paal op bedrijventerrein Baanstee-Noord voor de 50e Sligro zelfbedieningsgroothandel. Het nieuwe pand verrijst op een kavel van 10.400 m2. De groothandel voor professionals in food opent in de zomer van 2017 haar deuren.
Sligro heeft haar oog op de Baanstee-Noord laten vallen vanwege de centrale ligging. De groothandel staat straks op een zichtbare plek en is makkelijk bereikbaar voor ondernemers uit zowel de regio als de stad Purmerend.
 
Willem-Jan Strijbosch, directeur Foodservice van Sligro Food Group: “Purmerend stond al langer op ons lijstje. De horeca en het bedrijfsleven in Purmerend zijn van zo’n omvang en schaalgrootte dat een eigen Sligro-vestiging in de stad zinvol is. De eerste stap daarvoor hebben wij in januari van dit jaar gezet met de overname van De Kweker. Vanuit de oude Kweker-locatie aan de Wagenweg in Purmerend verhuizen wij naar nieuwbouw op Baanstee-Noord”. De nieuwe Sligro-vestiging krijgt 6.500 m2 vloeroppervlak op de begane grond en 3.200 m2 op de eerste verdieping met een volledig assortiment van zo’n 45.000 artikelen.
De gemeente is blij met de komst van Sligro. Wethouder Harry Rotgans ‘De Sligro is een mooie aanwinst voor onze stad. Onze centrale ligging in de regio was een van de vestigingsoverwegingen voor het bedrijf dat veel logistieke bewegingen kent. Bedrijventerrein Baanstee Noord is de ideale locatie en daarnaast hebben zowel Purmerend als Sligro een sterke groeiambitie”.
 
Baanstee-Noord is het nieuwste bedrijventerrein van Purmerend. Dit in Noord-Holland strategisch gelegen terrein, biedt ruimte aan diverse types bedrijven variërend in grootte. Baanstee-Noord is uitstekend bereikbaar en ligt vlakbij de A7, op nog geen kwartier rijden van Amsterdam en nog geen half uur rijden van Schiphol. Ook de Kop van Noord Holland is goed bereikbaar via de A7.
 
Ondernemers zijn welkom in Purmerend. De stad met ruim 80.000 inwoners, biedt uitstekende kansen voor nieuwe en bestaande bedrijvigheid vanwege de strategische ligging ten opzichte van de (lucht)haven en Amsterdam, het aanbod van goed geschoolde werknemers en het gevarieerde aanbod van vestigingslocaties. De gemeente faciliteert ondernemers bij hun zoektocht naar een geschikte vestigingslocatie en de realisatie van nieuwbouw.

Economie artikelen