HomeNieuwsRuimtelijke OrdeningSfeervol Wormerplein

Sfeervol Wormerplein

 ijssalon-0.jpg

De gemeenteraad van Purmerend heeft een burgerinitiatief ontvangen over het Wormerplein. Een omwonende stelt voor om meer groen op het plein te planten. Dat zou het aanzien van het plein nog beter maken.

“Het Wormerplein is niet groot, maar wel één van de sfeervolste pleinen van Purmerend. Als er ergens sprake is van een diversiteit aan bevolking dan zie je dat daar wel weerspiegeld in het publiek. En uiteraard hebben de winkels zich erop aangepast.  Marokkaanse slager, Turkse kleermaker, Indonesische toko, Surinaams/Antiliaanse toko, Volendamse slager, Volendamse visboer, de buurtsuper, de sportwinkel enz. enz. Stuk voor stuk kwaliteitszaken,” aldus de omwonende.

De gemeente erkent dat het plein kaal is en wil zelf ook graag een groener plein. Bij de ingang zijn inmiddels geraniumbakken geplaatst, maar extra groen zou zeker niet misstaan. Helaas maakt het aantal parkeerplaatsen en de markt het planten van bomen vrijwel onmogelijk. Om toch meer groen op het plein te krijgen, zegt de gemeente toe om op de koppen van de parkeerplaatsen te beplanten. Met het oog op het plantseizoen zal dit aan het einde van dit jaar plaatsvinden. De Stadspartij is ingenomen met dit besluit.

Ruimtelijke Ordening artikelen